Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni împotriva coronavirusului la nivelul Județului Arad

Acțiuni împotriva coronavirusului la nivelul Județului Arad
Comentează 0

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 86 de persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1421. În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1186, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu este 9038.

***

Polițiștii arădeni, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, 23.06.2020, polițiștii arădeni au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1034 persoane și 23 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

În contextul stării de alertă, poliţiştii arădeni au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în baza Legii 55/2020 privind   unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a Hotărârilor Guvernului României privind declararea și prelungirea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19. De asemenea, polițiștii au aplicat o amendă contravențională pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu, în valoare de 1500 lei.

 

În decursul a 24 de ore (23.06, ora 7.00 – 24.06, ora 7.00), jandarmii arădeni au verificat 165 persoane cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare la domiciliu, fără să constate abateri.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 43 de cadre și 19 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor din legislația specifică stării de alertă, inclusiv paza unor centre de carantină, au verificat, în intervalul 22.06, ora 19.00 - 23.06, ora 19.00, 122 de persoane față de care s-a instituit măsura izolării la domiciliu. În urma tututor activităților efectuate, polițiștii locali arădeni au întocmit trei procese verbale de constatare a unor contravenții, pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. h) din Legea 55/2020 privind  unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anume pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 500 de lei.

***

În contextul stării de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la normele şi restricţiile legale specifice. Mesajul lor este:

Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”

 

***

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Biroul de presă                                                                                               24.06.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite