Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni împotriva coronavirusului în județul Arad

Acțiuni împotriva coronavirusului în județul Arad
Comentează 0

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 83 de persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1402. În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1498, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu este 8468.

***

Polițiștii arădeni, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, 19.06.2020, polițiștii arădeni au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1374 persoane și 51 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

 

În contextul stării de alertă, poliţiştii arădeni au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în baza Legii 55/2020 privind   unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a Hotărârilor Guvernului României privind declararea și prelungirea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

 

În decursul a 24 de ore (19.06, ora 7.00 – 20.06, ora 7.00), jandarmii arădeni au verificat 223 persoane cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare la domiciliu, de asemenea fără să constate abateri.

 

 

 

***

 

În contextul stării de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la normele şi restricţiile legale specifice. Mesajul lor este:

Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”

 

***

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Biroul de presă                                                                                               20.06.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite