Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni arădene împotriva coronavirusului

Acțiuni arădene împotriva coronavirusului
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ

 

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 255 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 796. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 194, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3540.

 

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

***

 

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 354 persoane și 26 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a restricţiilor instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma tuturor acţiunilor de verificare efectuate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 110.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi.  

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 61 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 28.000 lei.

 

***

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 51 de cadre și 21 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 01.05.2020, ora 7.00 – 02.05.2020, ora 7.00),  987 de persoane, întocmind 22 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 49.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

Biroul de presă                                                                                               02. 05.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite