Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiune umanitară și premierea tinerilor participanți la proiectul „Familia între tradiție și modernitate” în Parohia Prunișor

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, în Parohia Prunișor s-au desfășurat două evenimente extrem de importante. Îndată după Sfânta Liturghie, copiii și tinerii participanți la Proiectul „Familia între tradiție și modernitate” au fost premiați de către preotul paroh. Fiecare dintre aceștia au primit o diplomă, o cruciuliță, un acatist și o carte numită „Mersul la biserică”.

Acțiune umanitară și premierea tinerilor participanți la proiectul „Familia între tradiție și modernitate” în Parohia Prunișor
Comentează 0

Totodată, a avut loc și o acțiune umanitară prin care s-au strâns fonduri pentru o fetiță suferindă de o boală nemiloasă.
Astfel că s-au pus spre vânzare mărțișoare confecționate de copii și tineri din Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mc. Fevronia” din Lugo și Bagnacavallo, aparținând Episcopiei Ortodoxă Română din Italia. Această parohie este păstorită de părintele Florin Ghiran, având un grup de tineri dornici de a păstra tradițiile românești pe meleagurile italiene.
În același timp pe lângă aceste mărțișoare, s-au pus spre vânzare și DVD-urile cu Proiectul „Familia între tradiție și modernitate”, unde copiii și tinerii din Prunișor au reușit să creioneze frumusețiile familiei autentice românești.
Printr-o colaborare cu parohia amintită mai sus, s-au putut realiza aceste mărțioare de copiii din Italia, iar tinerii din Prunișor au trimis DVD-uri cu proicetul înregistrat. Așadar, această colaborare între parohiile din România și Italia și-a atins scopul propus la început.
Prin strădania bunilor credincioși din această parohie, s-a adunat o sumă considerabilă. Acești bani vor fi donați unei fetițe de numai 4 anișori, pe nume Carina, care are mare nevoie de sprijinul și ajutorul nostru.
La aceste evenimente au participat și reprezentanții Primăriei Sebiș, prin domnul primar Cristian Feieș, de asemenea Liceul Teoretic din Sebiș, condus de doamna director Braițiu Ramona, a fost reprezentat prin domnul director adjunct Sgârcea Silviu.
Aceste manifestări s-au încheiat în duh de rugăciune, solidaritate, mulțumire și întrajutorare.

Pr. Florin-Ioan Avram

Pentru mai multe fotografii intraţi AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite