Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acordul de încetare a focului în Siria, RUPT. Bombardament puternic asupra orașului Alep

Liniștea nu a durat nici 7 zile în Siria: bombardamentele au reînceput în cursul zilei de luni. Un convoi umanitar al Națiunilor Unite a fost lovit de avioanele armatei siriene sau de cele rusești, la Alep. Cel puțin 12 persoane au murit.

Acordul de încetare a focului în Siria, RUPT. Bombardament puternic asupra orașului Alep
Comentează 0

Armata siriană și forțele rebele s-au acuzat reciproc că au încălcat armistițiul de încetare a focului, la șapte zile după semnarea lui.

Un bombardament puternic a avut loc luni asupra rebelilor din Alep, după ce forțele militare care îl susțin pe Bashar al-Assad au declarat acordul rupt.

Americanii, care au încălcat acordul din greșeală, au spus că vor încerca să prelungească înțelegerea cu Rusia, însă mai înainte trebuie ca Moscova să lămurească poziția armatei siriene.

Avioane siriene sau ruse au bombardat luni orașul sirian Alep și sate din apropiere, a informat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), după anunțul armatei siriene privind încetarea armistițiului de șapte zile convenit de SUA și Rusia, transmite Reuters.

Bombardamentele au lovit zone controlate de rebeli în centrul orașului Alep și în sate situate la vest de această localitate, a indicat OSDO, precizând că există morți și răniți.

Potrivit Reuters, nu este clar dacă avioanele aparțineau forțelor siriene sau celor ruse.

'De la ora 18.00 (15.00 GMT) și până acum, au fost bombardamente puternice, cu toate tipurile de armamente în Alep', a declarat pentru Reuters Zakaria Malahifji, un responsabil al grupării rebele Fastaqim, cu baza în Alep.

Armata siriană a anunțat luni că este pregătită să continue lupta împotriva 'grupărilor teroriste' — termen desemnându-i pe insurgenți—, chiar dacă oficiali americani și ruși s-au întâlnit pentru a încerca prelungirea încetării focului. La rândul lor, rebelii au declarat că se pregătesc pentru reluarea confruntărilor.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite