Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acord de înfrăţire între Arad și Chișinău

Miercuri,  23 august 2018, pretorul sectorului Rîşcani al capitalei Chişinău, Nicolae Balaur şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă vor semna Acordul de înfrăţire între cele două oraşe. Evenimentul a fost cuprins în cadrul Zilelor Aradului, în deschiderea şedinţei Festive a Consiliului Local Municipal ce va avea loc la Palatul Cultural, în sala de concerte recent restaurată.

Acord de înfrăţire între Arad și Chișinău
Comentează 0

Din delegaţia prezentă la Arad cu ocazia Zilelor oraşului mai fac parte Secretarul interimar, Mihail Furculiță, Şeful Secție administrație publică locală, Irina Ciupac şi Șeful Întreprinderii Municipale pentru Servicii Locative Râșcani, Vasile Efros.

Potrivit documentului ce urmează să se semneze se doreşte întărirea relaţiilor în domeniile de interes comun (cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administrație publică locală), folosind forme moderne de colaborare. Totodată părțile vor dezvolta cooperarea în vederea punerii în valoare a patrimoniului celor două comunități, precum și accesarea programelor de finanțare lansate de Uniunea Europeană, în domenii de interes comun.

Această relaţie de înfrăţire cu Chişinăul este una foarte frumoasă şi de mare însemnătate şi ne bucurăm că ea se realizeză chiar în anul în care celebrăm 100 de ani de la Marea Unire.”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

Iniţiativa de semnare a unui acord de înfrăţire între sectorul Rîşcani şi municipiul Arad a fost lansată la începutul lunii martie, de pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur. Răspunsul municipalităţii arădene fiind unul pozitiv, a fost demarată procedura de „înfrăţire”. În urma obţinerii avizelor favorabile din partea Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice, s-a elaborat proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii acestui acord de înfrăţire, aprobat în unanimitate în Consiliul Local Municipal. 

Până acum, Aradul este înfrăţit cu Gyula, Pecs, Hodmezovasarhely şi Budapesta-Sector XII (Ungaria), Zrenjanin (Serbia), Atlit şi Givataym (Israel), Fushun (China), Heist-op-den-Berg (Belgia), Praga – Sector 5 (Cehia). În ceea ce priveşte pretura sectorului Râşcani, aceasta a  încheiat până acum un acord de colaborare cu municipiul Târgu Mureş, unul de înfrăţire cu oraşul Năvodari şi are o înţelegere de cooperare cu oraşul Şimleul Silvaniei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite