Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Accident de tren cu şapte răniţi la Arad

Accident de tren cu şapte răniţi la Arad
Comentează 1

În după-amiaza zilei de duminică, 27 decembrie, în jurul orei 15,00, în Gara Mare din Arad tocmai ajunsese trenul Timişoara Nord - Oradea. Aici urma să fie schimbată locomotiva, deoarece de la Timişoara la Arad linia este electrificată iar de la Arad la Oradea nu şi deci mai departe era necesară o locomotivă Diesel, ce funcţionează cu motorină (nu o spun pentru agricultorii români, sau pentru posesorii de autoturisme pe motorină, care ştiu foarte bine acest lucru). Ca atare, în momentul când locomotiva Diesel era pe punctul să facă joncţiunea cu cel dintâi vagon al garniturii trenului, mecanicul a scăpat de sub control locomotiva (neglijenţă sau funcţionarea proastă a frânelor?) şi a avut loc un impact brusc ce a deplasat pe nepregătite vagoanele mai mult de doi metri. 

În umra smuciturii şapte persoane au suferit diferite leziuni şi fracturi, fiind transportate de către Ambulanţe şi SMURD la Spitalul Judeţean.

De menţionat  pompierii de la ISU Arad şi Jandarmeria, care au sprijinit transportul răniţilor şi au avut grijă ca printre călători să nu se instaleze panica.

Vasile Zărăndan

Galerie foto (81)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite