Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A te bărbieri în fiecare zi nu merge la fotbal

A te bărbieri în fiecare zi nu merge la fotbal
Comentează 1

Încă de de când a început sa mi se ivească primele firicele de păr în bărbia mea de adolescent, un unchi de-al meu ( frate cu mama), maior în armata bucureșteană,mi-a recomandat să mă bărbieresc în fiecare dimineață. Și i-am respectat ” ordinul”. De aproximativ 50 de ani, mă ” rașchetez ” zilnic.
O deprindere sănătoasă zic eu, iar pentru cei care le crește barba, ba roșcată , ba căruntă, ba de o altă culoare de cât e părul de pe cap, e o metodă și estetică.
Însă acest principiu nu se potrivește în fotbal. Și mai ales la UTA cea a zilelor noastre.
Vorbesc despre imigrarea și emigrarea pe bandă a jucătorilor ce îmbracă tricourile roș-albe.
Cei de vârsta mea cunosc foarte bine faptul că puterea UTA-ei anilor 60-80 a constat în omogenitatea echipei. Nicolae ( Coco) Dumitrescu avea pe foaia lui maxim 14 jucători din care folosea rar, 12-13. UTA de atunci a fost puternică și datorită acestei ” politici”. Bine, nu se pune la îndoială și talentul , abnegația și puterea de muncă a jucătorilor, dar principala armă cu care UTA lui Coco era superioară lui Dinamo, Rapid, Steaua, Craiova de atunci, a fost omogenitatea.
Revenind la vremurile noastre, UTA se ” bărbierește” în fiecare zi. Nici nu apucă un jucător să joace o etapă sau două că și pleacă sau se renunță la el, fiind înlocuit cu un altul.
Se înțelege și nevoia de a vinde talente , dar nu se cam poate înțelege înlocuirea unor jucători autohtoni cu alții străini de tradiția și personalitatea UTA-ei.
Celor veniți nu le contestă nimeni experiența, vechimea în fotbal, dar diferența dintre fotbaliștii crescuți și formați în Arad și cei aduși se vede si se simte în cazul insucceselor .
Celor noi veniți, străini de Arad, le lipsește rușinea, jena față de cei din tribune, față de locuitorii arădeni, mulțumindu-se cu ” oricum salariul îl primim”.
După cele două remize de pe teren propriu și înfrângerea de la Sibiu, obrajii lui Hlistei, Rus, Chindris, Gligor, Man, Copil,Petre....sigur erau roșii ca focul , ca tricourile de pe ei de rușine.
La ora asta , poate doar cei ai lui Manea și Burlă mai pot înroși.
Deci, în fotbal nu e sănătos să te bărbierești în fiecare zi.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite