Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost „Școala altfel” la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”; peste 1.300 de elevi i-au trecut pragul

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a primit, în ultima perioadă de timp, peste 1.300 de elevi.  Copii de la școlile din municipiu precum  și din unități din   județ au ascultat povești tradiționale religioase despre viața lui Iisus, dar și clasice ale marilor scriitori din literatura universală. De asemenea au audiat și recitat poezii sau texte literare potrivite vârstei lor. Alții  au vizionat filme, clasice sau moderne  despre cărți („The fantastic flying books”, un scurt metraj câștigător de Oscar, realizat de  William Joyce)  au răsfoit și citit  minunate cărți, au făcut cunoștință cu munca din bibliotecă.

A fost „Școala altfel” la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”; peste 1.300 de elevi i-au trecut pragul
Comentează 0

Un success deosebit l-au avut jocurile interactive precum au fost: Povestitorul zilei, Scaunele muzicale, Vânătoarea de cărți, Trenul. Copiii  au aflat cine este patronul spiritual al bibliotecii și de ce, au învățat cum se așează un volum în bibliotecă și cum se recondiționează o carte. S-au evocat și câteva sărbători legate de carte, scriitori  și bibliotecă: „Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor”, „Săptămâna națională a bibliotecilor” și „Ziua bibliotecarului”.

Programul conceput de bibliotecari pentru elevii care ne-au trecut pragul a fost unul ales cu grijă,  ca de fiecare dată.   Acesta a  cuprins  o largă gamă de activități  didactice, dar și recreative, trecând de la lectură și arta povestitului, la  discuțiile libere și  interactive  pe diverse teme, până la  ateliere de creație,  jocuri și cântece, vizionări de filme. 

Nu în ultimul rând amintim câteva școli a căror frecvență s-a remarcat în mod deosebit: Liceul Teologic Baptist, Liceul de artă „Sabin Drăgoi”, Liceul Național de Informatică, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, dar și școlile gimnaziale din Vladimirescu, Seleuș, Moroda. „Mulțumim tuturor dascălilor și  elevilor care ne-au fost oaspeți și îi așteptăm mereu cu programe flexibile și interesante, ce completează cu succes educația instituționalizată din învățământul românesc”, susțin reprezentanții Bibliotecii Județene A.D. Xenopol.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite