Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost constituită noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Aradului

Luni, 6 iunie 2022, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad a avut loc ședința de constituire a noii Adunări eparhiale a Arhiepiscopiei Aradului, pentru legislatura 2022-2026, scrie arhiepiscopiaaradului.ro.

A fost constituită noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Aradului
Comentează 0

În dimineața zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, consilierii și inspectorii eparhiali, precum și membrii aleși ai forului bisericesc, clerici și mireni, au participat la slujba Sfintei Liturghii și Te-Deum, săvârșite în Paraclisul Facultății de Teologie, de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Bunul Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra Înaltpreasfințitului Părinte Timotei care recent si-a sărbătorit ziua de naștere. Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a adresat un cuvânt de felicitare Chiriarhului nostru, creionând frumoasa activitate desfășurată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei în cadrul eparhiei arădene. La finalul acestuia, din partea ostenitorilor Centrului eparhial i-a oferit Înaltpreasfinției Sale un frumos coș cu flori.
În cele ce au urmat, în Aula Facultății de Teologie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a subliniat importanța organismelor bisericești cu rol deliberativ, precum Adunarea Eparhială adresând atât un cuvânt de bun venit noilor membri desemnați pentru o perioadă de 4 ani, precum și un cuvânt de recunoștință pentru efortul membrilor adunării eparhiale din mandatul 2018-2022.

Părintele Silviu-Nicolae Faur, consilier eparhial în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc, a prezentat succint metodologia de alegere a noii componențe a Adunării eparhiale pentru un nou mandat de 4 ani, în perioada 2022-2026. După aceasta a fost citită lista membrilor titulari și onorifici în mandatul 2022-2026 și s-au constituit cele 5 comisii ale adunării: administrativ-bisericească, culturală și educațională, economică, bugetară și patrimonială, social filantropică și cea organizatorică, juridică și de validare. Fiecare dintre aceste comisii este formată din doi clerici și patru mireni.

Intraţi AICI pentru detalii.

Protos. Iustin Popovici

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite