Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

9 Mai – Consiliul Județean sărbătorește Ziua Independenței și Ziua Europei

În cadrul evenimentelor prilejuite de împlinirea a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean, ziua de 9 Mai reprezintă un reper aparte. Pentru a omagia această dată-referință în istoria României, Consiliul Județean organizează mai multe manifestări culturale și educative.  

9 Mai – Consiliul Județean sărbătorește Ziua Independenței și Ziua Europei
Comentează 0

„9 mai reprezintă o zi specială în Istoria României și în cea a Europei. Independența și prezența în marea familie a Uniunii Europene reprezintă două borne istorice importante pentru noi, ca națiune și ca țară. Cu acest prilej, la sediul instituției, în cadrul «Săptămânii Porților Deschise», pe lângă manifestările programate, vom dezveli și o plachetă aniversară, care marchează 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad. Îi invităm și pe această cale pe toți”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 11.00, cu intonarea Imnului național, iar programul conține dezvelirea plachetei omagiale, o expoziție foto cu imagini de arhivă, un tur al instituției și un spectacol de marionete dedicat celor mici. De asemenea, începând cu ora 12.00, va avea loc o interesantă dezbatere, protagoniști fiind elevi de liceu, cu tema „Rolul și influența UE în legislația națională”, eveniment organizat de Asociația Pro-Debate.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide