Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

8 medalii europene în sporturi olimpice, şi probe olimpice, sunt în vitrina CSM Arad în 2017

8 medalii europene în sporturi olimpice, şi probe olimpice, sunt în vitrina CSM Arad în 2017
Comentează 0

Să începem cu titlul continental la senioare, cu echipa de tenis de masă a României, obţinut de Daniela Dodean-Monteiro. “Dana este fericită şi împlinită, ştiam de la ea că echipa îşi doreşte foarte mult acest titlu european după patru finale pierdute, două cu Olanda şi două cu Germania. A învins la această ediţie a Europenelor jucătoare de top, printre care şi numărul 1 al continentului, o chinezoaică. După cum bine ştiţi, fetele au avut meciuri foarte grele, cu Portugalia, Rusia şi în finală, cu Germania, nimeni alta decât vicecampioana mondială”, spune antrenorul, şi fratele Danei, Cristi Dodean.

Secţia de haltere rămâne ăn top, elevii lui Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan cucerind 7 medalii (patru de aur, două de argint şi una de bronz, dar şi cinci locuri 4) la Europenele din Kosovo. Daniela Gărgar, dublă campioană continentală şi medaliată cu argint la U15, categoria 44 de kilograme, Luciana Condurache, care la U15, categoria +75 de kilograme, a devenit dublă campioană europeană la aruncat şi total şi vicecampioană la smuls, cu trei recorduri naţionale, Cosmin Krupla, bronz la U15, categoria 50 de kilograme şi Emanuel Danciu, trei locuri 4 la U17, categoria 62 de kilograme. “Toţi cei patru sportivi prezenţi la Europene au un început foarte frumos de carieră, au tot viitorul în faţă, depinde doar de ei dacă vor reuşi în viitor, noi le suntem alături! Gărgar şi Krupla au fost debutanţi la Europene, iar Condurache e la al doilea campionat de acest nivel. Danciu a fost şi el foarte aproape de medalii, dar se poate revanşa anul viitor, la Europene şi la Jocurile Olimpice. Toţi sunt foarte tineri, fac haltere cam de 7 ani şi i-am descoperit la selecţiile în şcoli”, spune Adi Jigău.

“Vreau să le mulţumesc din suflet sportivilor şi antrenorilor, care au tot meritul pentru aceste performanţe. Nimeni nu ştie care e sentimentul unui campion pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european sau mondial, atunci când îţi cântă imnul. Felicitări Danielei Dodean, campioană europeană la tenis de masă şi celor patru sportivi de la haltere, care ne-au adus şapte medalii la Europene. Vreau să le transmit că îi preţuim şi îi respectăm, este o mare onoare pentru noi să ne reprezinte. Şi vreau să mai adaug ceva, foarte important: toţi aceşti sportivi sunt crescuţi şi formaţi de noi, sunt ai CSM-ului”, a spus Lucia Mihalache, directorul CSM Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite