Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

7 motive care pot determina caldera părului

Căderea părului este frecventă atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor. În cazul bărbaţilor principalele cauze ce determina pierderea firelor de păr sunt înaintarea în vârstă şi dezechilibrele hormonale (producţia excesivă de dihidrotestosteron).

7 motive care pot determina caldera părului
Comentează 0

Femeile pot pierde părul din cauza unui stil de viaţă agitat, a unor  condiții fizice deosebite sau a modificărilor hormonale. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim 7 factorii care determină căderea părului excesivă.

Alimentaţia

Alimentaţia dezechilibrată, săracă în proteine este principala cauză care determină pierderea rapidă a firelor de păr. Proteinele sunt substanțe macromoleculare cu rol esențial în sănătatea firelor de păr, acesta favorizând producția de cheratină.  

Dezechilibre hormonale

În cazul femeilor, schimbările hormonale din perioada de premenopauză, pot determinat căderea masivă a părului. Fenomenul telogen effluvium este unul temporar şi este indus de dezechilibrele hormonale.

Vitamina A în exces

Conform Academiei Americane de Dermatologie excesul de vitamina A poate fi factorul declanşator pentru pierderea excesivă a firelor de păr. Specialiştii atrag atenţia că suplimentele cu vitamina A trebuie luate doar în urma recomandărilor medicului curant, nu după ureche. 

Moştenirea genetică

Alopecia androgenică este o boală a foliculilor piloşi cauzată de dezechilibre hormonale sau de moştenirea genetică. Este o afecţiune frecvent întâlnită în cazul bărbaţilor, dar şi a femeilor. 

Naşterea

Perioada de după naştere vine cu numeroase provocări pentru organismul femeii. Multe proaspete mămici se confruntă cu căderi masive de păr după venirea pe lume a bebeluşului. Situația se remediază de obicei odată cu instaurarea echilibrului hormonal în organism şi o dietă echilibrată.

Nivel scăzut de fier

Anemia este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă oamenii moderni. Una dintre consecinţele directe ale carențelor de fier este căderea părului, fenomen conformat de specialiştii americani. 

Tratamente de îngrijire a părului dure

Îngrijirea necorespunzătoare a părului este o altă cauză care poate determina pierderea masivă a unui număr foarte mare de fire. Decolorările repetate, soluţiile agresive introduse în rutină de îngrijire zilnică, utilizarea feonului cu aer cald, placă de întins părul folosită în exces sunt doar câteva dintre tratamentele devastatoare ce afectează sănătatea părului.

Sursa de imagine:
MRAORAOR / Shutterstock.com


Scrie un comentariu

trimite