Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

341 persoane.în centrele de carantină din Județul Arad

 341 persoane.în centrele de carantină din Județul Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ

Instituția Prefectului – Județul Arad și Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad solicită medicilor specialiști și medicilor de familie din Arad să aloce o atenție deosebită cererilor de eliberare a certificatelor de concediu medical,venite din partea persoanelor aflate în evidența acestora, din punctul de vedere al motivelor medicale invocate de pacienți, respectiv evidențiate în scris de către medici în certificatele eliberate. Atragem atenția asupra faptului că certificatul de concediu medical este un document medico-legal, iar Direcția de Sănătate Publică are competența să verifice condițiile de eliberare. Apreciem contribuția tuturor medicilor specialiști și medicilor de familie din Arad în eforturile deosebite de a combate răspândirea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2, însă arătăm că numărul certificatelor de concediu medical eliberate în ultimele zile este unul foarte mare, existând riscul de a bloca activitatea unor instituții publice din Județul Arad fără a exista o justificare din punct de vedere medical sau epidemiologic. Recomandăm pe mai departe ca atât conducătorii instituțiilor publice, cât și fiecare angajat în parte, să ia toate măsurile necesare astfel încât să prevină răspândirea bolii COVID-19 iar în același timp să asigure continuitatea și funcționarea instituțiilor publice care deservesc cetățenii Județului Arad.

 

  •  

 

 

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 341 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 291. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 424, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2599.

 

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

***

 

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 332 de persoane și 12 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 130.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 254 persoane,  aplicând 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 6.000 lei.

 

 

***

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48 de cadre și 18 mijloace auto,  au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 12.04.2020, ora 7.00 – 13.04.2020, ora 7.00),  677 de persoane, întocmind 12 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 24.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. 

 

 

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

 

Biroul de presă                                                                                               13.04.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite