Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

3 locuri în care să porți un trening de damă

Comentează 0

Treningurile de damă și de bărbați au apărut acum mai bine de 90 de ani. Acestea continuă să fie unul dintre cele mai căutate elemente vestimentare, la nivel mondial, datorită confortului sporit pe care îl oferă și a practicalității lor.

De-a lungul timpului, numărul de producători și implicit varietatea de modele au crescut, determinând o schimbare și în modul în care ne raportăm la ele astăzi.

Iată trei locuri în care să porți un trening de damă:

1. Acasă. Pentru zilele liniștite (și nu numai!)

Fie că vorbim de o zi liniștită, în care ți-ai propus să te relaxezi privind emisiunea sau serialul favorit, fie că este ziua în care trebuie să te ocupi de toate treburile casnice, un trening de damă este perfect pentru tine.

Este elementul vestimentar potrivit pentru ambele situații, deoarece îți permite să te miști în voie. Iar atunci când vine vorba de relaxare, nu vrei să lași nimic să-ți strice starea de spirit, nici măcar hainele preferate. Pentru că nu poți să te relaxezi complet dacă alegi să faci asta îmbrăcată într-o rochie sau în blugi și cămașă.

Mai mult, știi bine că atunci când faci curățenie, trebuie să porți haine comode, care să nu te țină și care să nu-ți îngreuneze treaba. Ca o confirmare a acestui lucru, trebuie să știi că vânzările acestui element vestimentar au crescut considerabil în timpul pandemiei, atunci când majoritatea oamenilor au început să lucreze remote și, deci, să petreacă mai mult timp acasă. Iată încă un semn că acest element vestimentar este potrivit pentru momentele petrecute în confortul casei tale.

Pentru un plus de confort, îi poți cumpăra și partenerului tău unul. Modelele de trening pentru bărbați sunt cel puțin la fel de numeroase precum cele pentru femei. Iar dacă ești genul care apreciază să se îmbrace, din când în când, la fel ca partenerul, poți găsi multe seturi identice pentru cupluri și chiar și pentru copii.

2. La sala de sport sau afară, în natură

Atunci când a apărut prima oară, acest element vestimentar a fost creat în special pentru desfășurarea activităților sportive, devenind un echipament cheie pentru orice iubitor de sport.

Chiar dacă, de-a lungul timpului, modul în care acesta a început să fie purtat și asortat s-a schimbat considerabil, rămâne în continuare vestimentația potrivită pentru toți practicanții de sport, fie ei profesioniști sau amatori. De la jucători de fotbal, la alergători de cursă lungă, cu toții sunt fideli acestui tip de haine.

La popularizarea acestui element vestimentar au contribuit și aparițiile sale în filme. Treningul roșu, purtat de către Bruce Lee în emisiunea Longstreet, sau cel galben, purtat în celebrul film Game of death, au contribuit la creșterea cererii pe piață a produsului, începând cu anii ‘70. Ulterior, cântăreții de muzică hip-hop și rap au început să poarte aceste elemente vestimentare în videoclipurile lor, instituind chiar un fenomen cultural.

Revenind însă la principala utilizare a lor, poți purta cu încredere aceste elemente vestimentare oriunde vrei să faci sport: acasă, la sală, pe un teren de tenis sau de alergare. Îți poți alege modelele preferate în funcție de anotimp, pentru că, după cum știi, iarna nu-i ca vara. Ai nevoie de un strat protector de căldură, iar un astfel de element vestimentar căptușit te va ajuta enorm.

Pe de altă parte, pe timp de vară este recomandat să cauți un material ușor, precum bumbacul, care nu doar că oferă confort, dar previne apariția unor alergii sau iritații.

Dacă plănuiești o drumeție la munte, atunci un astfel de element vestimentar este alegerea perfectă, pentru că te va proteja de vântul care se intensifică din ce în ce mai mult atunci când alegi să urci pe cele mai înalte culmi.

Poți opta, astfel, pentru modele oferite de branduri cunoscute, precum Nike, Puma sau Adidas. Nu doar că îți cumperi un model practic, ci optezi pentru branduri care au realizat istorie în crearea acestui tip de haine, asigurându-te totodată și de calitatea produsului pe care îl vei purta.

3. În oraș, la o plimbare sau chiar la o întâlnire cu prietenii

După cum bine știi, orice trening dama sau barbati este compus din două elemente: o bluză sau un hanorac și o pereche de pantaloni. Chiar dacă acest tip de haine a fost conceput pentru a putea fi purtat ca o ținută completă, moda se schimbă. Iar dacă ai aruncat o privire rapidă pe stradă, cu siguranță ai văzut femei care poartă cele două elemente vestimentare separat.

Astfel, un hanorac poate completa cu succes o ținută formată din skinny jeans și pantofi sport, pe timp de toamnă sau primăvară. Mai mult, dacă vrei o idee de ținută nonconformistă, poți purta un hanorac sau o bluză chiar și pe timp de iarnă, asortate cu cizme sau bocanci și palton sau geacă.

Cât despre pantaloni, aceștia pot fi, de asemenea, combinați cu haine elegante, pentru a crea un aspect casual, ușor nonconformist.

Nu știm încotro se îndreaptă moda când vine vorba de acest element vestimentar. Însă, indiferent unde vrei să îl porți, treningul de damă este un element care nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Caută acum cele mai noi modele și bifează dintr-un foc confortul și cele mai cool designuri.


Scrie un comentariu

trimite