Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

3 detalii importante în alegerea unui covor pentru living

Comentează 1

Covorul este acel obiect de decor care poate defini atmosfera dintr-o cameră. Este, desigur și un obiect foarte funcțional, pentru că este responsabil să mențină căldura, dar și să te împiedice să aluneci pe suprafețe precum gresie sau parchet. Este un obiect important în orice cameră, dar probabil camera în care un covor va fi „piesa de rezistență” este livingul casei tale. Asta pentru că acolo petreci cel mai mult timp din casă.

De aceea, fie că renovezi, redecorezi sau te muți într-un spațiu nou, e nevoie să fii atent la o serie de lucruri atunci când faci alegeri în materie de covoare living.

Proporțiile, cheia unei atmosfere echilibrate în living

Este foarte important să pornești de la nevoile tale în materie de spațiu atunci când cauți covoare living. Și, desigur, de la celelalte piese de mobilier din cameră și felul în care dorești să le amplasezi. Aceste două aspecte ar trebui să fie cel mai bun ghid în alegerea unui covor potrivit pentru livingul tău.

Dacă ai mult spațiu la dispoziție te poți orienta către covoare living de dimensiuni ample. E important totuși să nu acoperi întreaga cameră. Dacă îți dorești asta, poate o mochetă va fi mai potrivită pentru gusturile tale. Un covor, însă, ar trebui să acopere maxim jumătate din spațiul podelei. Și, o cheie în amplasarea lui este să îl poziționezi așa: jumătate sub piesele de mobilier, jumătate în afara acestora. Astfel, vei pune în valoare atât covorul, cât și mobila, dar te vei și asigura că totul va rămâne pe poziții și că nu există șansa să aluneci atunci când calci pe el.

Dacă nu ai mult spațiu la dispoziție, ai grijă să alegi un covor într-o dimensiune optimă. Ar trebui să ai în jur de un metru sau doi spațiu liber de la marginea covorului până în perete. Într-un astfel de spațiu, sunt potrivite și modele cu forme mai atipice, precum cele în formă de blană de animale sau modelele de covoare rotunde sau ovale. Din nou, e important să te raportezi și la piesele de mobilier din cameră. Cheia în alegeri aici va fi ca modelul de covor pe care îl alegi să depășească foarte puțin ca dimensiune obiectul de mobilier sub care îl vei plasa.

Materialul, un aspect ce definește confortul și utilitatea

Toată lumea își dorește covoare living frumoase, care să atragă atenția într-un mod plăcut vizual în cameră. Este foarte important și materialul din care sunt făcute, dar și culoarea lor, pentru că asta va defini cât timp vei petrece tu pentru a-l curăța.

Dacă ai o familie numeroasă, e bine să te orientezi către covoare living care sunt realizate din fibre sintetice, foarte ușor de curățat. Și ferește-te de culorile foarte deschise. O familie mare înseamnă și o mare posibilitate de a vărsa diverse băuturi sau alimente, așa că vrei să te asiguri că orice astfel de întâmplare este ușor de șters de pe covorul tău.

Dacă livingul tău nu este o cameră atât de mult folosită, nu ai copii sau animale de companie, atunci poți alege covoare living din materiale naturale precum lâna, mătasea sau bumbacul. Nici la culori nu ai restricții foarte mari. Te poți orienta după bunul plac în materie de stil și design, ca să obții cea mai relaxantă și confortabilă atmosferă posibilă. Aici covoarele cu peri lungi, covoarele pufoase sau cele care imită blana naturală pot fi de super efect în livingul tău.

Culoarea, detaliul de efect

Când te orientezi de covoare living, e nevoie să iei în calcul stilul de design pe care vrei să îl obții în livingul tău. Iar covorul are un cuvânt important de spus în asta. Pentru un stil mai rustic, alege materiale naturale și culori inspirate din natură. Pentru un stil retro, poți opta pentru culori mai puternice și îndrăznețe. Pentru un stil minimalist, e bine să alegi o culoare în aceleași nuanțe cu cele ale pereților din living. Ține minte și regula aceasta: un covor deschis, luminează camera și creează impresia de spațiu, un covor mai închis la culoare are efectul invers.

După ce ai luat în calcul toate aspectele legate de dimensiune, materiale și culori, mai ai de luat în calcul încă un aspect important: bugetul tău. Prețurile variază, dar vestea bună este că și oferta disponibilă pe piață este foarte bogată. Așa că poți găsi covoare ieftine care să aibă toate calitățile pe care le cauți tu la un covor. Ce ai nevoie aici este un ingredient secret care se numește răbdare. Dar e bine să îți acorzi timp pentru căutarea unui covor perfect pentru living. Este o piesă pe care o vei folosi pe o durată lungă de timp. Mergi prin magazine, ca să îți faci idee de modele și diverse modalități de amplasare. Apoi poți căuta și prin oferta online, ca să faci o comparație corectă de prețuri și calitate și să te ajute să iei cea mai bună decizie.


Scrie un comentariu

trimite