Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

2,4 milioane de lei pentru Programul Rabla Local; câte maşini vechi vor fi scoase de pe străzile Aradului

Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț a semnat, ieri, contractul de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu în valoare de 2.400.000 lei, pentru proiectul depus în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate la nivel local, RABLA. Este vorba despre 1000 de autovehicule uzate la nivelul municipiului.

2,4 milioane de lei pentru Programul Rabla Local; câte maşini vechi vor fi scoase de pe străzile Aradului
Comentează 0

Stimulentul de finanțare acordat pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este în cuantum de 3.000 lei pentru autovehicule mai vechi de 15 ani, din care 600 lei sunt susținuți din fonduri proprii ale Municipiului Arad și 2.400 lei din finanțarea alocată din Fondul pentru Mediu.

„Ştiu că Programul RABLA este foarte aşteptat de către arădeni. Pentru oraş este o măsură binevenită, întrucât facem loc autovehiculelor noi, electrice sau hibrid, ceea ce ne ajută la echilibrarea nivelului de poluare şi al noxelor”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad

Perioada de implementare a contractului este de 36 de luni de la data depunerii raportului de finalizare.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că urmează să revină cu detalii privind paşii care trebuie urmați în vederea depunerii dosarului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite