Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

10 sfaturi pentru îngrijirea și întreținerea oglinzilor

10 sfaturi pentru îngrijirea și întreținerea oglinzilor
Comentează 0

V-ați trezit recent, v-ați grăbit în baie pentru a vă începe rutina de dimineață, doar pentru a fi întâmpinat de o oglindă încețoșată și pete de pastă de dinți? Stați liniștit, nu aveți nevoie de ochelari. Aveți nevoie doar de o rutină mai bună de îngrijire a oglinzii!

Oglinzile oferă atât beneficii funcționale, cât și estetice. Spațiile mici devin spații largi și deschise cu o amplasare adecvată. Oglinzile reflectează lumina, aducând lumină naturală în orice casă sau birou. Oglinzile frumoase creează o senzație de eleganță și relaxare. În plus, ne bazăm zilnic pe oglinzi, din momentul în care ne trezim și până la rutina noastră de culcare.

Dar nimic nu poate strica o cameră ca o oglindă murdară sau pătată. Cu pașii noștri de îngrijire și curățare, oglinda dvs. poate continua să aducă frumusețe spațiului dvs. pentru o perioadă lungă de timp.

O oglindă poate face atât de multe într-o cameră. Nu numai că poate crea iluzia unui spațiu mai mare, dar una cu modele complicate și unice poate fi o piesă de conversație excelentă sau chiar o operă de artă. De aceea, este important să păstrăm aceste oglinzi curate, astfel încât să poată face ceea ce trebuie să facă mai eficient. Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de oglinzile dvs. astfel încât să își poată păstra frumusețea în anii următori.

Cel mai simplu și mai sigur mod de a vă curăța oglinzile, în special cele noi, este cu ajutorul apei calde și curate și a unui prosop de hârtie sau a unei cârpe moi. Chiar și ziarele vechi vor funcționa. Nu folosiți cârpe murdare sau grunjoase, care pot zgâria suprafața unei oglinzi. Alte materiale de curățare care vă pot deteriora oglinzile includ pânza emery și racleta, așa că asigurați-vă că nu le folosiți. De asemenea, ștergerea frecventă a prafului va ajuta la păstrarea strălucirii și a luciului finisajelor colorate și vopsite.

Asigurați-vă că zonele în care sunt instalate oglinzile sunt bine aerisite. Acest lucru are rolul de a împiedica oglinzile să „transpire” sau să creeze umiditate, ceea ce poate duce în cele din urmă la deteriorări.

Păstrați oglinzile uscate. Pentru oglinzi care sunt instalate în zone cu umiditate ridicată, cum ar fi baia, asigurați-vă că păstrați întotdeauna oglinzile uscate, pentru a preveni ca umezeala să deterioreze în cele din urmă marginile, vopseaua etc.

Evitați să folosiți soluții de curățare puternice care pot conține substanțe abrazive și/sau alcaline. De asemenea, stați departe de produsele de curățare care conțin amoniac, înălbitor cu clor sau orice produs chimic puternic.

Dacă doriți să folosiți un detergent, nu pulverizați sau aplicați direct pe oglindă. Majoritatea detergenților vor curge pe sticlă și vor trece prin cusături și margini - deteriorând suportul oglinzii. Fie pulverizați agentul de curățare pe o cârpă curată, fie diluați-l mai întâi cu puțină apă înainte de a-l aplica pe suprafața oglinzii.

Pentru mobilierul cu oglinzi, folosiți o cârpă moale și fără scame sau un prosop din microfibră pentru a îndepărta praful. Acest lucru va îndepărta, de asemenea, petele, amprentele și alte urme. De asemenea, ștergeți imediat apa sau lichidul vărsat. Acestea pot afecta finisajul oglinzii dacă sunt lăsate pentru o perioadă lungă de timp.

Inspectați mobilierul cu oglinzi o dată pe lună pentru a verifica dacă există părți ciobite și zgârieturi. Trimiteți-le la reparat înainte ca situația să se înrăutățească.

Fiți foarte atent atunci când mutați oglinzile și mobilierul cu oglinzi dintr-o zonă a casei dvs. în alta. Astfel, veți evita orice spargere, zgârieturi și/sau muchii ciobite. În unele cazuri, este posibil să doriți să folosiți mănuși, pentru ca fața sau suportul oglinzii să nu fie deteriorate. În cazul obiectelor grele/mari/delicate, poate fi mai bine să angajați un profesionist care să o facă pentru dvs.

Instalați oglinzile departe de uși. În caz contrar, le puteți lovi din greșeală atunci când deschideți o ușă sau un dulap.

Despachetați oglinzile noi. Pentru oglinzile noi, proaspăt aduse din magazin, despachetați-le cât mai curând posibil pentru a permite umezelii din timpul transportului să se disipeze.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pentru a vă păstra oglinzile curate și de bună calitate. Cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, le puteți proteja mai bine, ca să nu se păteze și să nu se zgârie pentru o perioadă lungă de timp, prelungindu-le durata de viață ca elemente deosebite pentru casa dumneavoastră.


Scrie un comentariu

trimite