Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

1 MAI. 40.000 de persoane pe litoralul românesc. Carmen Dan:Oamenii trebuie să se simtă în siguranță

Pe Litoral, distracția este în toi încă de vineri seară. Cele mai aglomerate stațiuni sunt Vama Veche și Mamaia, unde sunt în jur de 40.000 de turiști. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că a venit de vineri seară pe litoral fără să anunțe pentru a vedea dacă lucrurile decurg fără probleme. Traficul spre munte și spre mare este foarte aglomerat. 

1 MAI. 40.000 de persoane pe litoralul românesc. Carmen Dan:Oamenii trebuie să se simtă în siguranță
Comentează 0

"Este important ca oamenii să ne vadă la datorie și să se simtă în siguranță. La o primă evaluare sunt 40.000 de persoane pe litoral, iar 10.000 în Deltă. Le transmitem cetățenilor, să aibă sentimentul că sunt în siguranță și că angajații M.A.I sunt prezenți unde avem zone cu public numeros, unde avem organizate evenimente.

Pe A2 acționează 7 echipaje de politie și 10 motocicliști. Am venit aseară fără să anunț pentru că mi-am dorit să constat în ce condiții se desfășoară lucrurile. Nu vreau să înțeleagă cineva că suntem o prezență agresivă, dar suntem atenți." a transmis Carmen Dan, ministrul de Interne. 

Petrecere cu șampanie de 100.000 de euro la un hotel

Turiștii unui hotel au fost întâmpinați cu muzică și băutură scumpă la un eveniment special care a avut loc chiar pe hol. Organizatorii au adus și cea mai mare sticlă de șampanie din lume. Are 30 de litri și costă 100.000 de euro. 

Turiștii și-au făcut încălzirea pentru distracția de 1 Mai la petrecerea care a început odată cu venirea lor. 

"Începem vacanța de 1 Mai cu o petrecere în lobby-ul hotelului, petrecere care se întinde în lobby, pe piscină, în restaurant", spune Răzvan Dobre, director de hotel.

Petrecăreții au venit pregătiți cu ținute pe măsură.

Atracția a fost însă șampania de 30 de litri. Costă 100.000 de euro, iar la această oră există doar 12 sticle în lume. Cine poftește la o astfel de șampanie stă câteva luni pe o listă de așteptare.

"Este foarte greu să facă sticla în care se pune lichidul pentru că trebuie să reziste la presiuni imense. Și atunci se fac foarte multe probe și sticla în care pun de fapt lichidul costă 10.000 de euro", spune Petru Berciu, director companie importatoare.

Distracția a continuat și la festivalul Sunwaves.


Scrie un comentariu

trimite