Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Carmen Vlaga  vorbește cu tine

Carmen Vlaga  vorbește cu tine
Comentează 0

După  căteva luni de așteptare ni s-a dat ocazia de a ne întoarce în sălile de spectacol și recunosc am așteptat cu multă nerăbdare acest moment.

În 10 ianuarie a avut loc pe scena Teatrului Clasic  “Ioan Slavici“ din Arad  spectacolul  “Carmen Vlaga vorbește cu tine”, în regia lui Ștefan Iordănescu, fiind bazat pe textul “Întorcerea de acasa” de Ștefan Caraman.

Ștefan Caraman s-a născut în Tulcea, în 3 ianuarie 1967 și este un dramaturg și prozator contemporan. A debutat în anul 1996 cu volumul de proză scurtă “ Suflet de rocker”.

Din distribuția acestui spectacol fac parte actrița Carmen Vlagă Bogdan și Alex Popa.  Echipa noii producții îi cuprinde pe Elena Ivașcu (regia tehnică), Lucian Moga( light design), Maura Cosma( coregrafia), George Dancu( sunet), Peter Papp și Sergiu Poenar(lumini), Adelin Gheonghioșan ( video proiecții), Laurian Popa( grafică și concept video), Florina Blaj(machiaj), Florica Valea( recuzită), Krisztina Mezei( costume) și Attila Knapik, Alexandru Krezsta, Gheorghe Rad și Marius Cătană.

Spectacolul ne vorbește despre o adolescentă ce avea o viață zbuciumată, tatăl ei o bătea, iar de către mamă și bunică era neînțeleasă, prietenii pe care îi credea prieteni au trădat-o iar din cauza problemelor pe care le avea, ea începe să ducă o viață haotică.

În final adolescenta pleacă de acasă după ce reușește la facultatea de teatru, chiar dacă le va ascunde acest lucru părinților săi. Ea recunoaște că teatrul a devenit adevărata ei casă, a descoperit o lume frumoasă și colorată, aici are dreptul la exprimare, se simte liberă, puternică, împlinită, aici ea îi dă teatrului viață din viața sa.

Decorul este unul cât  se poate de simplu, doar o canapea, fiind folosită  tehnica proiecției digitale pentru a marca momentele spectacolului.

Așadar această reprezentație a reușit să aducă publicul aproape de scenă și să îl facă să se simtă parte din acest spectacol.

 

Gabriela-Alisa Gui

 

Galerie foto (39)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite