Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă se întoarce ACASĂ cu VICTORIE: UTA – Sepsi 2-1 (FOTO)

Rezultat foarte bun obținut de UTA, care s-a întors pe Arena Francisc Neuman, după patru luni de pribegie, din cauza lucrărilor de schimbare a gazonului. După un meci frumos, ce de toate, cu goluri, goluri anulate, lovituri de la 11 metri, lovituri de pedeapsă dictate de arbitru, dar anulate ca urmare a intervenției din Camera VAR, Bătrâna Doamnă reușește să se impună la limită, cu 2-1, în partida disputată cu Sepsi Sf. Gheorghe. Asta, în condițiile în care ar fi putut fi 3-0, dacă unul dintre golurile arădenilor nu ar fi fost anulate de VAR.

Cu 27 de puncte acumulate după 23 de partide, elevii lui Mircea Rednic părăsesc zona de baraj și speră desigur la mai mult, dacă vor reuși să lege victoriile.

Bătrâna Doamnă se întoarce ACASĂ cu VICTORIE: UTA – Sepsi 2-1 (FOTO)
Comentează 0

Partida a debuta cu un moment de reculegere ținut în memoria fostului mare jucător al UTA-ei, Iosif Lereter, după care cele două combatante de astăzi au oferit publicului și telespectatorilor o primă repriză frumoasă. Prima ocazie aparține gazdelor, în minutul 7, când Luckassen reia cu capul, de pe linia careului mic o centare trimisă de Fabry, dar din păcate balonul trece peste poarta lui Niczuly. În minutul 16, este rândul lui Omondi, rămas singur cu portarul, să irosească o șansă bună de a înscrie. Asta, în condițiile în care a primit o centrare foarte bună de la Micovschi. După minutul 19, oaspeții ar fi trebuit să joaece cu un om în minus, asta în condițiile în care Ștefănescu îl lovește cu piciorul în zona feței pe Benga, dar primește doar galben din partea unui central foarte indulgent la acea fază. În minutul 24, ucraineanul Kucher iese la rampă, respingând șutul lui Matei, iar în minutul 27, Omondi a scăpat singur spre poarta adversă, însă în loc să trimită spre Fabry sau Micovschi îi pasează unui adversar.

Golul mult așteptat de arădeni vine în minutul 35, din gheala lui Fabry, care deschide scorul în urma unui șut deviat, însă elevii lui Mircea Rednic au mai multe ocazii în minutul 40, când Benga, Omondi și Micovschi se întrec în ratări, mingea refuzând pur și simplu să intre.

O repriză secundă mult mai spectaculoasă

Dacă prima repriză a fost una frumoasă, cea de-a doua a fost mult mai spectaculoasă, jucătorii lui Sepsi fiind la un pas să răstoarne situația, însă Danilo Kucher s-a dovedit a fi un portar care merită să poarte tricoul UTA-ei, având câteva intervenții importante.

În minutul 51, UTA înscrie pentru 2-0, prin Diogo Rodrigues, acesta reușind să dribleze elegant și să marcheze cu un șut frumos la colțul lung. În minutul 59, Fabry a marcat pentru 3-0, dar cei din Camera VAR au avut altă părere și au anulat golul. Două minute mai târziu, Debeljuh plonjează în careul lui Kucher și reușește să-l păcălească în prima fază pe Florin Andrei, care arată punctul cu var. Arbitrii din Camera VAR sunt însă atenți și îl atenționează pe central că a dat o decizie eronată, astfel încât lovitura de pedeapsă este anulată, iar jucătorul lui Sepsi vede galben în fața ochilor. În minutul 81, se dictează însă penalty împotriva UTA-ei, în urma unui henț făcut de Conte în propriul careu. Deși centralul nu observă inițial ce s-a întâmplat, este atenționat din Camera VAR și acționează în consecință. Lovitura de pedeapsă este transformată de Ștefănescu, trei minute mai târziu.

Centralul Florin Andrei dictează 10 minute de prelungiri, iar Sepsi se aruncă în atac, dar reduta arădeană a funcționat, reușind să nu primească gol, asta cu atât mai mult cu cât, în mionutul 90+1, atât Safranko, cât și Kevin Varga, dar și Ștefănescu încearcă să-l învingă pe Kucher, dar nu reușesc nici ei, așa cum nu au reușit nici jucătorii Bătrânei Doamne să înscrie în minutul 40, la aceeași poartă.

Ei au fost actorii de astăzi

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Mircea Rednic, respectiv Bernd Storck.

UTA: D. Kucher - Rodrigues, Conte, Benga, Căpușă - C. Mihai (R. Pop), Freitas – Micovschi (Ofosu), Fabry (Stolnik), Omondi (Lopez) – Luckassen (Cooper). Rezerve: D. Lungu - Bocean - Stolnik, R. Pop, Stanciu, Iurasciuc, Cooper, Al. David, Lopez, Ofosu, Trif, V. Morar.

Sepsi: Roland Niczuly – Oteliță (Popșa), Kecskes (Ninaj), D. Ciobotariu, F. Ștefan – Rodriguez (Safranko) - Ștefănescu, N. Păun, C. Matei (Kallaku), R. Varga (K. Varga)- Debeljuh. Rezerve: B. Moldovan, Rajmund Niczuly - Ninaj, Bălașa, Aganovic, Kallaku, I. Gheorghe, Rondon, Safranko, Popsa, K. Varga.

Partida a fost condusă la centru de Florin Andrei, ajutat la cele două tușe de Alexandru Cerei și Mihăiță Necula, arbitru de rezervă fiind Marius Omuț, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Sorin Costreie și Ferencz Tunyogi. În ceea ce îi privește pe observatori, aceștia au fost: Nicoale Grigorescu (FRF) și Octavian Goga (LPF).

Galerie foto (38)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite