Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ungaria a rămas fără președinte; vezi ce s-a întâmplat

Președinta Ungariei, Katalin Novak, și-a dat demisia în contextul în care partidele de opoziție au tot făcut apel ca aceasta să se retragă din funcție din cauza deciziei acesteia de a grația un bărbat condamnat pentru complicitate la mușamalizarea unui caz în care directorul unui orfelinat abuza sexual copiii. scrie hotnews.ro.

Ungaria a rămas fără președinte; vezi ce s-a întâmplat
Comentează 0

„Am făcut o greșeală... Astăzi este ultima zi în care mă adresez dumneavoastră în calitate de președinte”, a spus Novak într-un discurs difuzat la televiziunea de stat, potrivit Reuters. „În aprilie anul trecut am decis să acord clemenţa, considerând că deţinutul nu a abuzat de vulnerabilitatea copiilor care i-au fost încredinţaţi”, a explicat ea. „M-am înşelat, deoarece decizia de graţiere şi lipsa de justificare erau de natură să ridice îndoieli cu privire la politica de toleranţă zero faţă de pedofilie”, a mai spus Novak.

Katalin Novak a fost prima femeie președinte a Ungariei, fiind aleasă în martie 2022 să ocupe această funcție protocolară.

Intrați AICI pentru detalii.

În ceea ce privește România, gestul ei de a se fotografia cu borna de la Piatra Secuiului vopsită abuziv în culorile steagului Ungariei, imediat după ce a fost aleasă, nu a făcut decât agite spiritele, fiind considerat de mulți drept o provocare fără sens.
Sursa foto: Facebook Novák Katalin via monitorulcj.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite