Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei drumuri de interes județean vor primi finanțare de la Guvern prin programul național „Anghel Saligny”

Trei drumuri de interes județean vor primi finanțare de la Guvern prin programul național „Anghel Saligny”
Comentează 0

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat astăzi, în prezența ministrului Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractele de finanțare pentru modernizarea drumurilor DJ 792E Dieci-Dezna, DJ 572 Lipova- limită Jud. Timiș și DJ 709 A Mâsca-Măderat-Arăneag. Aceste trei drumuri au fost incluse încă de anul trecut pe lista obiectivelor finanțate la nivel național, lucrările fiind deja începute din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad.

DJ 572 Lipova-Șiștarovăț-Cuveșdia-Lim. jud. Timiș, un drum în lungime de 22,1 km, înseamnă modernizarea a încă unei legături cu județul învecinat, atât pentru confortul localnicilor cât și pentru facilitarea forței de muncă, înspre și dinspre județul Timiș. Drumul județean DJ 572 a fost finalizat în anul 1968 la nivel de piatră spartă. În ultimii 53 de ani, pe tronsonul de drum județean ce urmează a fi modernizat, pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, au fost executate diverse lucrări de întreținere periodică. Suma ce va fi primită de la Guvern este de 49.925.629,34 lei.

Pe drumul Dieci – Dezna, „Transalpina Aradului”, se lucrează intens, iar stadiul lucrării este la aproximativ 85%. Pe acest drum spectaculos din județ se toarnă primul strat de asfalt și se construiește zidul de sprijin. Drumul județean Dieci-Dezna are lungimea de 11,14 km și va lega stațiunea Moneasa de DN7 Arad-Deva, prin Julița-Mădrigești, un alt traseu arădean spectaculos. Pentru acest tronson, județul Arad va primi de la minister suma de 17.943.498,72 lei.

Drumul judetean Mâsca-Măderat-Arăneag are o lungime de 11,697 kilometri și face legătura între municipiul Arad și zona turistică de la Căsoaia și pune în valoare patrimoniul cultural și turistic al zonei. La Căsoaia este Tabăra pentru elevi și tineret și Parcul de sculpturi monumentale, de importanță națională, obiective ce vor fi mult mai accesibile. Tronsonul Mâsca-Măderat-Arăneag va fi modernizat în totalitate. Proiectul prevede așternerea a două straturi de asfalt, executare acostamentelor laterale, consolidarea celor două poduri de pe traseu, realizarea de marcaje și elemente de siguranță rutieră, precum și amplasarea de indicatoare. Suma ce va fi primită de la Guvern este de  27.733.486,09 lei.

La eveniment au fost prezenți domnul Alexandru Soare, director în cadrul MDRAP, doamna Manuela Pătrășcoiu, director general CNI și europarlamentarul Gheorghe Falcă. Aceștia au oferit informații despre proiectele în curs de implementare ale administrației județene sau locale și despre viitoarele oportunități de finanțare. Tot astăzi,  un număr de 11 primării au semnat contracte de finanțare prin Programul Anghel Saligny!

 

Galerie foto (95)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite