Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

TARE de tot: ce fac unii șoferi din Europa să ÎNȘELE vigilența aparatelor RADAR

Direcția Generală de Trafic (DGT) din Spania a fost recent pusă pe jar de o nouă metodă prin care șoferii inventivi reușesc să fenteze aparatele radar. Analizând un filmuleț din Italia, polițiștii spanioli și-au sporit vigilența întrucât se așteaptă ca această tehnică nouă va începe să fie văzută pe drumurile din toată Europa, scrie realitatea.net.

TARE de tot: ce fac unii șoferi din Europa să ÎNȘELE vigilența aparatelor RADAR
Comentează 0

Tehnica este cu siguranță foarte grea de identificat de către poliție, deoarece necesită o examinare detaliată foarte de aproape a plăcuțele de înmatriculare. Practic, șoferii au autocolante în forma numerelor și literelor de pe plăcuța de înmatriculare, exact de aceeași dimensiune, și lipesc peste numere un autocolant care este insesizabil dacă nu este examinat minuțios. 

Cu toate că autocolantul de pe număr nu are niciun efect aparent la prima vedere, materialul acestuia reflectă lumina atunci când este privit printr-un obiectiv radar, făcând ca numărul să dispară în camerele de luat vederi atunci când se face fotografia. Dacă acest tratament este aplicat doar unui singur număr sau chiar 2 numere, va apărea că dispariția numărului este o reflectare accidentală în fotografia radar.

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite