Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sindicatele ies din cuşcă, cine le-a dat drumul?

Sindicatele ies din cuşcă, cine le-a dat drumul?
Comentează 0

Sindicatele redescoperă brusc protestul în stradă de fiecare dată când PSD nu mai e la guvernare. Lista de nemulțumiri se umple repede: ba că salariul minim e prea mic, ba că bugetarii vor venituri mai mari. Când revine PSD la putere, sindicatele se retrag cuminți în cușcă.

Marile sindicate din România mai au în prezent doar două mari scopuri: să pună presiune pe orice alt partid aflat la guvernare decât PSD și să fie rampă de lansare spre Parlament a sindicaliștilor șefi. Asta dacă nu au ghinionul să își încheie cariera în închisoare, pentru corupție.

Cel mai recent exemplu de bună colaborare între sindicate și PSD este cel al lui Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, care a devenit din 6 decembrie deputat din  partea Partidului Social Democrat. 

De altfel, marile sindicate nici nu mai ascund că au devenit brațul armat cu pancarte al PSD. 

În noiembrie 2019, CNSRL Frăția a semnat un protocol de colaborare cu partidul condus pe atunci de Viorica Dăncilă. Protocolul a fost semnat la timp, căci guvernarea tocmai fusese preluată de PNL. 

 

Citeşte continuarea AICI.

Sursa: www.newsweek.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite