Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sfântul Gheorghe travestit - schiță de psihanaliză

Sfântul Gheorghe travestit - schiță de psihanaliză
Comentează 0

P(r)oza zilei: Sfântul Gheorghe travestit - schiță de psihanaliză

În interpretarea mea neortodoxă icoana aceasta reprezintă o tânără călugăriță, travestită în Sfantul Gheorghe si care ucide balaurul propriilor ispite trupești. Numai că felul complet efeminat in care este schițat chipul "Mirelui" Isus, in portretele din stânga si dreapta icoanei, mă determină să afirm că motivul ce a facut-o pe tânăra din perioara interbelică (și care a desenat icoana) să intre in mănăstire a fost orientarea ei erotică sapphică (lesbiană), ce probabil a îngrozit-o (la vremea aceea și cine știe în ce mediu o fi locuit?!) pe ea însăși.

Iar când a pictat icoana (și a mai si atârnat-o deasupra patului din chilia ei), subconștientul fetei a răbufnit la suprafață, pentru a se adeveri încă odată versetul apocrif ce prorocește că Satana, dacă-l dai afară pe ușă, va încerca cu legiune de draci împreună, să intre înapoi pe fereastră!

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

P.A. Celor ce se îndoiesc de autenticitatea icoanei, le pot pune oricând la dispoziție originalul. Iar cei ce se îndoiesc de interpretarea dată de mine, să vină cu alte argumente!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite