Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seară de folk și film documentar în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Seară de folk și film documentar în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște
Comentează 0

Un spectacol de muzică folk și proiecția unui film documentar vor avea loc în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme artistice, spectacolele de teatru de păpuși și concertele de muzică clasică are ca scop diversificarea activităților cultural artistice în oraș.

Evenimentul intitulat „Seară de muzică folk“ va avea loc joi, 13 august 2020, de la ora 19.30.

Astfel, vor aduce în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște cunoscute refrene folk Daniel Julean, Maria Nicoleta Brola, Monica Mihaela Cojocaru și Traian Cozma.

Daniel Julean a descoperit muzica folk în anii ’70, când l-a impresionat felul în care  folkiştii îşi interpretează cântecele la chitară.

De-a lungul anilor a participat la turnee şi spectacole în întreaga ţară, cântând alături de  mari nume ale folkului, cum ar fi: Mircea Vintilă, Florian Pittiş, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi,  Mircea Bodolan, Victor Socaciu, Marius Baţu.

Acesta va interpreta în spectacolul de joi seara câteva melodii împreună cu soprana Maria Nicoleta Brola.

Traian Cosma este unul dintre pionierii muzicii folk ai anilor 70. Și-a lansat în acest an primul album folk din carieră, „back to the roots”, album care conține trei piese interpretate împreună că Monica Mihaela Cojocaru.

Pentru că evenimentul are loc în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, după spectacol, va putea fi urmărit filmul documentar „Zugravul Nicolae de la Lupșa Mare“.

Intrarea la eveniment este liberă, însă se va face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Puteți să rezervați locuri la telefon/whatsapp 0740 946 821.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, evenimentul va fi reprogramat.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Film documentar

Nicolae de la Lupșa Mare (cum obișnuia să semneze decorurile iconografice realizate pe Valea Mureșului de Jos), cunoscut și ca Nicolae Bădău, a fost un pictor muralist și de icoane originar din localitatea Lupșa.

Și-a format un stil propriu, influențat atât de tradiția artistică locală din zona Apusenilor, dar și de elemente din pictura brâncovenească, aduse în zona Apusenilor de zugravi veniți de dincolo de Carpați.

A rămas în memoria posterității prin veșmintele picturale așternute pe pereții a numeroase biserici de lemn din Țara Zarandului și Valea Mureșului de jos. Biserica de lemn din Seliște, strămutată la Mănăstirea din Gai, Biserica de lemn din Corbești, Biserica de lemn din Julița, Biserica de lemn din Troaș, Biserica de lemn din Roșia Nouă – toate au fost pictate de Nicolae de la Lupșa Mare.

Reguli pentru participarea la spectacol

Reguli pentru participarea la evenimentele organizate în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Pentru că normele de prevenție în vigoare pentru aceasta etapă a stării de alertă trebuie respectate, aducem la cunoștinta spectatorilor următoarele:

accesul publicului va fi posibil începând cu ora 19.00, în limita a 50 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020 (purtarea măștii pe toată durata spectacolului, distanțare socială). 

la intrarea în spațiul de desfășurare a spectacolului se va efectua verificarea temperatorii cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C)

persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în curtea cinematografului.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite