Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Școala din Iacobini va primi acoperiș nou

Școala din Iacobini va primi acoperiș nou
Comentează 0

Primăria Comunei Brazii a solicitat realocarea sumei de 150 mii lei de la obiectivul de investiții „Reabilitare drumuri comunale in comuna Brazii ” spre alte două obiective de investiții: 50 mii lei pentru „Amenajare piste de biciclete în comuna Brazii”, respectiv 100 mii lei  pentru „Reabilitare exterior și acoperiș școala Iacobini”.

În fiecare an, Consiliul Județean Arad alocă fonduri pentru susținerea investițiilor în orașele și comunele aflate pe teritoriul județului. Sumele alocate de Consiliul Județean provin din cota de 6% din impozitul pe venit, fond aflat la dispoziția Consiliului Județean. „Pe parcursului anului, în funcție de prioritățile administrațiilor locale, destinația acestor fonduri poate fi modificată. Ca de fiecare dată, răspundem prompt acestor solicitări, atâta timp cât investițiile vin în sprijinul și confortul comunității”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul comunei Brazii, Nicușor Vasile Vesa, a declarat că obiectivul său este acela de a spori confortul cetățenilor. Decizia de a face piste de biciclete prin comună a fost una care a luat în considerare facilitarea accesului la principalele instituții din comună: școală, primărie, căminul comunal, dispensarul medical. „Este mai ușor pentru oameni să circule cu bicicleta prin sat, așa că avem nevoie de aceste piste. În momentul de față am finalizat proiectul tehnic și trebuie să plătim lucrarea, de aceea am apelat pentru la Consiliul Județean”, a spus primarul comunei. 

 

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a exteriorului și acoperișului școlii, primarul a subliniat că ele sunt gata în proporție de 80 %, urmând a fi terminate până la începerea școlii. „Am luat decizia de a renova și exteriorul școlii, pentru că interiorul l-am modernizat. Ne dorim să facem lucruri bune pentru copiii noștri, să poată învăța în condiții decente, chiar dacă vorbim despre un sat mic, așa cum este Iacobini”, a spus primarul .

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite