Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Salonul de primăvară” 2023 al Asociației ”Ion Andreescu” la Sala CLIO

”Salonul de primăvară” 2023 al Asociației ”Ion Andreescu” la Sala CLIO
Comentează 0

      Într-un cadru deosebit de plăcut cu un public care cinstește și respectă talentul și dăruirea artiștilor plastici, a avut loc vernisajul expoziției ”Salonul de primăvară” 2023, miercuri 15 martie 2023, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad.

      Expoziția îmbogățește Sala Clio a Muzeului de Artă cu 63 de creații noi realizate de cei 32 de artiști expozanți, animați în pasiunea lor de mult entuziasm și dăruire.

      Tematica la libera alegere a stimulat imaginația artiștilor expozanți, alegând să abordeze teme ca: natura statică, peisajul, arta abstractă, portretul dar și tematica florală este prezentă pe simeze.

      Sunt expuse trei  lucrări realizate în tehnici noi de abordare în arta plastică, tehnici care nu au mai fost expuse în cadrul evenimentelor noastre, una dintre lucrări este creația sculptorului Dan Groza, o lucrare de sculptură realizată din piatră de codru, o altă lucrare inedită este creația artistului vizual Estera Kertesz, care reprezintă un ansamblu de 12 miniaturi realizate din folie de aluminiu reciclată iar a treia lucrare este creația sculptorului Vincențiu Nagy realizată prin îmbinarea lemnului cu metalul. Celelalte lucrări sunt realizate în tehnicile clasice binecunoscute: uleiul și acrilicul pe pânză și pe carton, acuarela și grafica.

      În cadrul acestui eveniment a fost primit un nou membru aspirant, artistul plastic Maria Gosoiu din Constanța, absolventă a Școlii Populare de Arte din Constanța, care a urmat și Facultatea de Arte din aceiași localitate.

      Expoziția a avut privilegiul de a se bucura de prezența domnului prof. dr. Lucian Petraș, care și-a exprimat impresiile critice cu privire la lucrările expuse.

”…Întradevăr gândirea estetică, viziunea și sensibilitatea unui artist plastic nu pot fi întotdeauna convertite în cuvinte dar cu siguranță fiecare operă de artă transmite o poveste, ce se poate exprima și în scris. Din acest motiv și nu de puține ori lucrările unor mari maeștri au devenit subiectul unor romane beletristice de mare succes…” (Lucian Petraș)

      Invităm publicul arădean să viziteze expoziția ”Salonul de primăvară” 2023, în care sperăm ca fiecare să găsească o lucrare cu care să rezoneze, să-l impresioneze, să-i transmită o stare, o emoție care să îl îmbogățească sufletește, pentru că dacă ceva reușește să ne oprească mintea chiar și pentru câteva secunde și să ne transpună într-o lume sacră, acolo unde nu există stres, acel lucru e artă, pentru că atunci când suntem sub efectul artei se spune că suntem în afara timpului.

      Iubitorii de artă pot vizita expoziția ”Salonul de Primăvară”, la Sala Clio a Muzeului de Artă Arad, în perioada 15 martie-26 martie 2023, în intervalul orar 09:00-17:00, în fiecare zi cu excepția zilei de luni.

Vă așteptăm cu mare drag!

 

Galerie foto (60)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite