Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Să fie rânduială”: Ministrul de Interne cere Guvernului înființarea unui post provizoriu de subprefect până când Horgea și Damian scapă de viruși / UPDATE: Subprefectul Dan Vasilică Damian s-a întors la post


Prefectura Arad se confruntă cu o situație greu de imaginat. Atât prefectul Florentina Horgea, cât și subprefectul Dan Vasilică Damian s-au îmbolnăvit subit, în același timp, astfel încât au intrat în concediu medical, cu câteva zile înainte de alegeri. În aceste condiții, pentru a debloca situația, Marcel Vela, noul ministru de Interne, a anunțat în cadrul videoconferinței care a avut loc astăzi, că va cere Guvernului înființarea cu titlu de provizorat, a unui nou post de subprefect. Acesta urmează să semneze documentele și să ia deciziile pe care trebuie să le ia șeful instituției, până ce Horgea și Damian „vor scăpa de viruși”, după cum s-a exprimat Marcel Vela.

„Să fie rânduială”: Ministrul de Interne cere Guvernului înființarea unui post provizoriu de subprefect până când Horgea și Damian scapă de viruși / UPDATE: Subprefectul Dan Vasilică Damian s-a întors la post
Comentează 1

Update 1 Subprefectul Dan Vasilică Damian s-a întors la post

Situația a fost în cele din urmă deblocată, astăzi, după ce subprefectul Dan Vasilică Damian a cerut să se întoarcă la post, făcând o solicitare în acest sens pe care a trimis-o ministrului de Interne. Astfel, Aradul nu va avea un nou post de subprefect, așa cum anunțase ieri ministrul Marcel Vela. 


Cel care a luat cuvântul în cadrul videoconferinței, din partea Prefecturii Arad, a fost Cosmin Pribac, fost prefect, în momentul de față șef Serviciu Deconcentrate. Acesta i-a transmis ministrului că documentele cu privire la alegeri vor fi semnate de președintele Biroului Electoral Județean, dar dacă apare o situație de urgență, nu are cine să ia o decizie și nici să semneze vreun document. „Voi propune în ședință de Guvern înființarea provizorie a unui nou post de subprefect, până la însănătoșirea colegilor. Voi aborda această problemă gravă, pentru că nu doar procesul electoral trebuie să decurgă normal. Un prefect are numeroase îndatoriri care nu pot fi lăsate la latitudinea unor fenomene neprevăzute, cum sunt virozele. Pentru că în județul Arad există o viroză”, a spus Marcel Vela, după care a anunțat, ironic, că va trimite, din partea Ministerului Afacerilor Interne, o echipă medicală, care să-i trateze pe cei doi bolnavi. „Voi trimite mâine o echipă de medici la Arad, să-i ajutăm pe cei doi colegi, poate au primit o medicamentație greșită. Eu nu cred că au fost orientați doi viruși care să atace prefectul și subprefectul. Vreau să-mi exprim tristețea, ca fost prefect și dezamăgirea ca ministru, că în mijlocul furtunii, căpitanul a părăsit corabia”, a mai spus ministrul, care a ținut să precizeze că va lua măsuri, „să fie rânduială, cum se spune în Banat”.

 Horgea și Damian ironizați de prefectul de Argeș

În încheiere, mai trebuie menționat că boala celor doi șefi din Prefectură, Florentina Horgea și Dan Vasilică Damian, a fost ironizată până și de colegii lor din țară, prefectul de Argeș raportându-i lui Vela că acolo nici prefectul, nici subprefectul nu s-au îmbolnăvit și apoi l-a invitat la ceremonia de predare-primire a mandatului, fiind conștient că urmează să fie schimbat.

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite