Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rectificarea bugetară, adoptată în CLM

Astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal, a fost supus votului și un proiect de rectificare bugetară a Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad. Proiectul a trecut de vot cu două amendamente propuse de consilierii locali. 

Rectificarea bugetară, adoptată în CLM
Comentează 0

Potrivit proiectului de hotărâre, se suplimentează cu suma de 3.829 mii lei sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor, pentru finanțarea Programului Masă sănătoasă, conform adresei nr. 2313/6.03.2024, din partea Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad.
 

Totodată, se alocă suma de  3.829 mii lei la capitolul 65.02 ‚Învățământ’, ordonator de credite Centrul Social Cantina Municipală Arad, pentru Programul Masă sănătoasă (sume alocate din TVA), repartizate pe unități de învățământ, conform HG nr. 177/28.02.2024, privind repartizarea pe unități/subdiviziuniadministrativ-teritoriale și pe unități de învățământ preuniversitar de stat a sumei prevăzută în bugetul de stat pe anul 2024 pentru finanțarea programului “Masă sănătoasă”, după cum urmează:  Școala Gimnazială Adam Nicolae Arad:  715 mii lei;  Școala Gimnazială Ilarion Felea Arad: 886 mii lei;  Școala Gimnazială Iosif Moldovan Arad: 971 mii lei;  Liceul Tehnologic Francisc Neuman Arad: 1.257 mii lei. 
 
Se majorează creditele de angajament cu influențele cuprinse în anexa 2 la proiectul de hotărâre și a referatelor din partea unităților de implementare a proiectelor , după cum urmează::                

 - Răspuns Politic Durabil pentru Tranzacția la Mobilitatea Urbană SPROUT: +3 mii lei          

 -Amenajare traseu de transport public de călători cu autobuzul, care să asigure legătura între zona UTA și str. Ștefan cel Mare: +40.000 mii lei;          

- Mobilitate urbană durabilă- tramvaie eficiente energetic pentru municipiul Arad: +6.590 mii lei.
 
Se modifică  creditele de angajament și creditele bugetare, cu influențele cuprinse în anexele 1,  2  și 3 la proiectul de hotărâre și a referatelor din partea Servicilui Investiții Energetic și al Serviciului Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban , pentru următoarele obiective de investiții:          

- Registrul local de spații verzi din municipiul Arad:                                          +250 mii lei;            

- Amenajare înierbare linii de tramvai:                                                                 -110 mii lei;    

- Studiu de trafic pentru achiziția de material rulant (tramvaie):                           +110 mii lei;    

- PT  “Amenajare Campus Preuniversitar Tehnologic, str. I. Flueraș”:                  - 300 mii lei;    

- PT și DTAC „Amenajare Campus Preuniversitar Tehnologic, etapa II, corp C            +300 mii lei; 
 
Se majorează veniturile proprii la Liceul Teoretic A.M.Guttenbrunn pentru donații și sponsorizări cu suma de 5 mii lei și în mod corespunzător cheltuielile cu bunuri și servicii. 
 
 


Scrie un comentariu

trimite