Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ramona Lile: „UAV a câștigat unul din cele 3 proiecte din România pentru promovarea Săptămânii Creierului”

Ramona Lile: „UAV a câștigat unul din cele 3 proiecte din România pentru promovarea Săptămânii Creierului”
Comentează 0

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este una din cele trei câștigătoare din România a unui proiect internațional finanțat de către Federația Societăților Europene de Neuroștiințe (FENS), cu sprijinul Dana Foundation.

Proiectul „My Amazing Brain” a fost declarat câștigător și va fi implementat în luna martie la UAV cu participarea facultăților de Științe Economice, Științe Umaniste și Sociale, Științele Educației Psihologie și Asistență Socială și Facultatea de Design.

„Prin acest proiect universitatea noastră va fi inclusă în celebrarea unui eveniment global cu impact în lumea științifică europeană și nu numai. Va fi creat un spațiu de dialog și schimb de idei în care profesioniști din domenii variate, precum psihologie, filosofie, biologie, neuroștiințe, educație, medicină, economie, arte plastice, muzică,  comunicare,  drept, filologie vor încerca să aducă mai multă vizibilitate științei” a punctat rectorul UAV, Ramona Lile.

Linia de finanțare este destinată pentru promovarea  Săptămânii  de Conștientizare a Creierului – Brain Awareness Week (BAW) care este celebrată la nivel mondial, an de an, în luna martie.

„Conferința organizată în cadrul proiectului „Creier, Neuroștiințe și Societate” , oferă participanților oportunitatea de a-și împărtăși realizările, de a face schimb de experiențe valoroase și mai ales de a construi punți interdisciplinare pentru cercetări viitoare” a declarat directorul de proiect Maria Sinaci, cadru didactic în cadrul Facultății de Științe Economice a UAV.

Proiectul se va derula în perioada 11-17 martie 2024 la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în parteneriat cu Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” din Arad; Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad; Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite