Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ramona Lile „Proiectul a facilitat integrarea studenților pe piața muncii”

Ramona Lile „Proiectul a facilitat integrarea studenților pe piața muncii”
Comentează 0

Peste 300 de studenți de la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Inginerie Alimentară Turism și Protecția Mediului sunt beneficiari ai proiectului „Măsuri integrate pentru tranziția studenților pe piața muncii”, derulat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Desfășurat în perioada 10 noiembrie 2020 – 9 septembrie 2023, în parteneriat cu Get You Hired din Galați și Sida Group din Italia, proiectul a avut o finanțare de peste 4 milioane lei.

„Acest proiect, la fel ca și alte asemenea proiecte reflectă permanenta preocupare a universității noastre de a oferi soluții viabile care să faciliteze integrarea studenților pe piața muncii. Ceea ce ne dorim este să oferim nu doar o diploma absolvenților noștri, ci și un loc de muncă în specialitatea studiată.

Mulțumim partenerilor economici care s-au implicat, echipei de implementare care a desfășurat o muncă asiduă pe întreaga durată a proiectului” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

„Am reușit să atingem obiectivul general al proiectului care prevedea asigurarea facilitării tranziției de la universitate la piața forței de muncă pentru mai mult de 250 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (licență și master), depășind astfel indicatorii inițiali. În cadrul proiectului a fost sprijinită încheierea unor parteneriate sustenabile cu sectorul privat și a fost îmbunățățită totodată calitatea stagiilor de practică. Fiecare din obiectivele proiectului, din care am menționat doar câteva,  a adus beneficii studenților implicați care s-au bucurat nu doar de consiliere, ci au putut efectua și stagii de practică la agenții economici din țară și străinătate ” a punctat, conf.univ.dr Mioara Pantea, director de proiect.

Galerie foto (24)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite