Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raluca Burtea este vicecampioană naţională la ultramaraton montan

Alteta arădeană Raluca Burtea este noua vicecampioană naţională şi campioană naţională (la echipe) cu echipa CSM Cluj Napoca la Campionatul Naţional de ultramaraton montan.  Circuitul a fost parcurs pe distanţa de 70 Km şi un traseu de 3500 metri diferenţă de nivel.

Raluca Burtea este vicecampioană naţională la ultramaraton montan
Comentează 0

Maratonul a fost parcurs în 8 ore şi 23 de minute de Raluca!!

„A fost o provocare pentru mine și o aventură interesantă. Cu toate că nu eram 100% pregatită pentru o așa cursă, era și o premieră distanta, mi-am luat inima în dinți si m-am pus la start. 
Emotiile de dinainte m-au tinut trează toată noaptea și au accentuat starea de nesiguranță pe care o aveam si a intervenit frica ca voi fi nevoită să abandonez, ca nu o sa pot duce cursa pana la sfarsit. Cu inima bubuind de emoție, mai domolită la start decât normal, nu eram prea sigura cum sa o abordez. Aveam tendința sa trag tare, apoi imi aminteam ca nu e un semimaraton si nici maraton, sunt 70 de km si cand ajung la finish nu ma opresc, mai am o buclă, si încă una, si încă una.
“Hai, Raluco! Ai trecut de jumate. Mai e putin. Poti!”… apoi nu mai puteam, erau momente în care durea atât de tare, de la rănile din tălpi pana la gândurile care te incearca în tot acest timp. Si ajungi de 3 ori pe la finish… “ai putea sa te opresti”, “mai ai 2 bucle, dar esti atat de obosită…sunt atat de multi km”, “ma doare stomacul, nu mai pot lua geluri, ce ma fac?” “Da-i cu cola ca iti trece, hai!”, “ramai aici si se termină”….. “sa nu indraznesti, mai 10km, ce naiba? ai alergat atat ca sa te opresti acum? “ ,“Misca-ti picioarele alea Raluco si termina cursa asta!”.  
Ultimii 10km mi s-au parut infernali din cauza ca aveam rani in talpi si a trebuit sa trecem prin apa de 100 de ori, si asta intensifica durerea si cu greu puteam sa alerg, plangeam. A durat mai mult ultima tura decat mi-am imaginat dar bucuria ce am simțit-o in ultimii 2km pana la finish, e ceva…  “S-a terminat, ai facut-o si pe asta!”. 


Scrie un comentariu

trimite