Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Lipovei, Mircea Jichici îşi pierde mandatul

Cu un an înaintea alegerilor locale, primarul oraşului Lipova Mircea Jichici pierde fotoliul de edil după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins recursul din procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Primarul Lipovei, Mircea Jichici îşi pierde mandatul
Comentează 0

“Cu majoritate, Respinge recursul formulat de Jichici Iosif Mircea împotriva Sentinţei nr.315 din 28 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 6 iunie 2019. Cu opinia separată a domnului judecător Ionescu Marius în sensul: Admite recursul formulat de Jichici Iosif Mircea împotriva Sentinţei nr.315 din 28 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând cauza, admite acţiunea în totalitate.” , au stabilit judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totul a început în urma unui raport al ANI care a stabilit că primarul Mircea Jichici se află în conflict de interese administrative: În calitate de primar a întocmit și semnat proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării Hotărârilor Consiliului Local al Orașului Lipova din data de 28 mai 2013 și 27 iunie 2013, privind însușirea, respectiv aprobarea P.U.Z.-ului ,,Parc fotovoltaic cu putere instalată mai mică de 5,5 MW și lucrări anexe: Racord electric la S.E.N., împrejmuire și drum de acces”, în favoarea beneficiarului S.C. R.T.I. Solar S.R.L., societate comercială cu care acesta avea o relație de angajament și de la care urma să obțină venituri. Pe perioada exercitării mandatului de primar, Jichici Iosif Mircea și soția sa (în calitate de proprietari), au încheiat cu S.C. R.T.I. SOLAR S.R.L. (în calitate de superficiar), un contract privind constituirea unui drept de superficie (obiectul contractului fiind reprezentat de imobillul teren arabil aflat în proprietatea soţilor Jichici, dobândit prin moștenire). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.” se arată în raportul ANI.

Am încercat să luăm legătura cu primarul Mircea Jichici pentru a ne oferi un punct de vedere cu privire la decizia ÎCCJ, dar acesta are telefonul închis.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite