Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 79 milioane de euro pentru investiții în capacități de stocare a energiei electrice

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, susține că de luna viitoare se pot depune propuneri de proiecte pentru investiții destinate capacităților de stocare a energiei electrice conectate la linii de transport sau de distribuţie, bugetul total alocat fiind de peste 79 milioane de euro.

Peste 79 milioane de euro pentru investiții în capacități de stocare a energiei electrice
Comentează 0

„Începând cu 8 februarie 2024, beneficiarii interesaţi pot depune propuneri de proiecte pentru investiții destinate capacităților de stocare a energiei electrice conectate la linii de transport sau de distribuţie, finanţate prin Măsura de investiţii I.4, sub-măsura 3 din cadrul Componentei C.6 Energie – Pionul I. Tranziţia verde din PNRR.

Scopul urmărit este punerea în funcţiune a unei capacități de minimum 240 MW (sau 480 MWh) de stocare a energiei electrice în baterii, până la 30 Iunie 2026, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR.

Bugetul total alocat este 79.600.000 euro, iar ajutorul se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi nu poate depăşi: 167.000 euro per MWh de stocare; 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiții”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Informaţii suplimentare şi Ghidul Solicitantului pentru sub-măsura 4.3 – Sprijinirea investițiilor în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii) sunt disponibile AICI.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite