Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noile laptopuri Apple MacBook Air de 13 și 15 inch cu cipuri M3 lansate

Noile laptopuri Apple MacBook Air de 13 și 15 inch cu cipuri M3 lansate
Comentează 0

Se știa de mai mult timp că Apple va lansa în acest an noi laptopuri Mac Book Air. Acum Apple MacBook Air de 13 inch și 15 inch actualizate cu procesoare M3, au fost lansate. Ambele laptopuri sunt disponibile deja la vânzare din 8 martie în 28 de țări.

Apple spune că acest MacBook Air este „primul produs Apple fabricat cu 50% conținut reciclat, inclusiv 100% aluminiu reciclat în carcasă, 100% elemente din pământuri rare reciclate în toți magneții și, într-o altă premieră pentru Apple, 100% cupru reciclat în placa principală.” Deci, ambele modele sunt astfel foarte tentante pentru cei interesați de mediu.

Apple MacBook Air de 13 inch (cu diagonala ecranului de 33,02 centimetri) și 15 inch (38,1 cm) au un design subțire și sunt ușoare. Ecranele sunt de tip Liquid Retina. Ambele laptopuri vin cu multe funcții noi, inclusiv suport pentru conectarea a până la două monitoare externe și Wi-Fi, care este de două ori ori mai rapid decât generația anterioară standard. De asemenea, oferă suport pentru un afișaj extern cu rezoluție de până la 6K la 60Hz. Dispunând de un unibody durabil din aluminiu, noul MacBook Air este disponibil în patru culori: Midnight, Starlight, Space Gray și Silver, potrivit HDBlog.

Cu procesorul M3, laptopurile oferă un motor neuronal cu 16 nuclee îmbunătățit despre care Apple spune că poate „rula modele optimizate de AI”, precum și un GPU încorporat care permite umbrirea rețelei și ray tracing. Apple susține că performanța procesorului este cu până la 35% mai rapidă, iar performanța GPU-ului este cu până la 65% mai rapidă în comparație cu cipul M1. Între timp, atât procesorul, cât și GPU-ul sunt cu 20% mai rapide decât cu procesorul M2.

Noile laptopuri vor concura pe piață cu seria Galaxy Book 4 a companiei Samsung, seria care este deja pe piață din ianuarie. Aceasta cuprinde trei modele: Galaxy Book 4 Ultra, Galaxy Book 4 Pro și Galaxy Book 4 Pro 360.

Noile MacBook-uri au o cameră FaceTime de 1080p, trei microfoane și suport pentru audio spațial și Dolby Atmos. Cele două dispozitive au următoarele dimensiuni de gabarit: Apple MacBook Air de 13 inch - 30,41 x 21,5 x 1,13 cm și 1,24 kg, iar Apple MacBook Air de 15 inch 34,04 x 23,76 x 1,15 cm și o greutate de 1,51 kg.

Realizat cu tehnologie de 3 nanometri, cipul M3 are un procesor puternic cu 8 nuclee, un GPU de până la 10 nuclee și suport pentru până la 24GB de memorie unificată. Bateria poate atinge până la 18 ore de viață a bateriei. GPU-ul de ultimă generație oferă suport pentru umbrirea mesh, ray tracing accelerat de hardware și include, de asemenea, cel mai recent motor media cu suport pentru decodare AV1.

MacBook Air 13 inch cu cip M3 este disponibil începând de la 1.349 euro. Apple MacBook Air de 15 inch cu cip M3 este disponibil începând de la 1.649 euro. Ambele modele sunt disponibile în culorile Midnight, Galaxy, Silver și Space Grey.

Foto: Apple

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite