Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la roșu, în Transnistria! MĂSURI fără precedent luate de Consiliul Suprem de Securitate al regiunii

Autoritățile din Transnistria au acuzat marți că un „atac terorist” a avut loc împotriva unei unități militare din apropierea Tiraspolului, capitala regiunii controlate de separatiștii pro-ruși din Republica Moldova. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la roșu după „trei explozii” care au avut loc începând de luni, ultima având loc la o unitate militară din satul Parkani, aflat în stânga Nistrului. În prezent are loc o ședinţă de urgență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de la Chișinău, convocată de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în legătură cu recentele incidente din regiunea transnistreană.

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la roșu, în Transnistria! MĂSURI fără precedent luate de Consiliul Suprem de Securitate al regiunii
Comentează 0

Așa-numitul Consiliu de Securitate al Transnistriei a raportat, marți, trei „atacuri teroriste”. Au fost atacate clădirea Ministerului Securității Statului, o unitate militară din satul Parkani și două turnuri radio, relatează NEXTA.

Având în vedere escaladarea tensiunilor din ultimele ore, măsuri de urgență au fost luate. Mai exact, Consiliu de Securitate a regiunii și-a anulat parada planificată pentru data de 9 mai, transmite Transnistrian TV.

În plus de asta, un nivel roșu de pericol terorist a fost declarat în regiunea transnistreană, mai arată NEXTA. Măsura ar urma să fie valabilă începând de astăzi, timp de 15 zile, transmite și Radio Chişinău, care citează presa rusă, ce preia o declaraţie publicată pe site-ul liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, informează Agerpres.

De altfel, Vadim Krasnoselski a întrunit aşa-zisul Consiliu Suprem de Securitate a regiunii, în cadrul căruia a calificat drept "atentate teroriste" atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, unităţii militare din satul Parkani şi celor două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Potrivit presei din stânga Nistrului, Krasnoselski pregăteşte spre semnare un decret prin care vor fi sporite măsurile de securitate în Transnistria.

Printre măsurile luate se numără instalarea unor puncte de control la intrarea în oraşele din regiunea transnistreană. Vehiculele vor fi oprite şi verificate aleatoriu pe timp de zi, iar pe timp de noapte măsurile de control îi vor afecta pe toţi cei care intră în localităţi. De asemenea, şcolile şi universităţile din oraşele transnistrene vor încheia anul de învăţământ în regim online.

Citește continuarea pe realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite