Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la spitalele din Arad

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la spitalele din Arad
Comentează 1

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-a aflat joi, 23 aprilie, în județele Hunedoara, Timiș și Arad, pentru a verifica activitatea din spitalele județene și din cele de boli infecțioase și pentru a discuta despre strategiile viitoare ale autorităților administrative și medicale din fiecare județ.

La Arad ministrul Tătaru a vizita Spitalul TBC din Grădiște, spital specializat în tratarea pacienților bolnavi de coronavirus, Spitalul de campanie de la EXPO, precum și Spitalul Județean.

Iată ce a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru după vizitarea Spitalul de campanie de la EXPO:

”Am mers să evaluez un pic și spitalul de pneumologie, acolo unde au fost ceva probleme, am venit să văd spitalul unde vor ajunge pacienții asimptomatici, sau cu simptome ușoare, dacă spitalele de suport sau secțiile de pneumologie vor fi suprasolicitate și am constatat că stadiul de pregătire este bun, dar evaluarea o voi face abia în momentul în care vom avea și pacienți. Din informări am înțeles că sunt cadre medicale voluntare, care își vor desfășura activitatea aici, dar indicația mea a fost să avem și medici specialiști infecționiști, care să supervizeze această activitate, atunci când ea se va desfășura. Aradul se prezintă cu mult mai bine ca la ultima mea vizită de acum două săptămâni și trebuie să înțelegem că Aradul este la poarta de intrare a țării, că pe aici a fost cel mai mare flux de concetățeni care s-au întors în țară, că aici am avut și foarte multe centre de carantină, că aici au fost momente în care și personal medical și pacienți au fost un pic dezorientați, dar în acest moment pot spune că s-au reașezat, atât ca personal, cât și ca atitudine. Am fost la Spitalul de Pneumologie, unde am putut să văd și pacienți la geamuri, liniștiți și o activitate intensă”.

Vicepreședintele CJA, Sergiu Bâlcea, care, împreună cu președintele CJA, Iustin Cionca și cu prefectul județului Arad, Nicolae Stoian, l-a însoțit pe ministrul Tătar, a precizat în încheierea scurtei conferințe de presă:

”Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost azi la Arad şi a apreciat că stăm mult mai bine în organizarea sistemului medical decât acum două săptămâni, în condiţiile în care aici este poarta de intrare în ţară, un judeţ puternic expus. L-am însoţit şi la spitalul de campanie de la Expo, unde a apreciat că este un stadiu de pregătire bun pentru situaţia în care celelalte spitale vor fi pline. Mulţumesc personalului medical din Arad şi tuturor celor care fac un efort deosebit în aceste zile pentru a adapta spitalele la situaţia pandemiei de Coronavirus. Este important să le spunem arădenilor că sunt mulţi oameni din spitale, din administraţie, din societatea civilă care pun umărul la un efort comun pentru a proteja comunitatea”.

 

Vasile de Zarand

 

 

 

Galerie foto (40)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite