Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Masă caldă sau pachet alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de şcoli. Vezi ce trebuie să primească copiii

Ministerul Educaţiei a publicat noile norme metodologice de aplicare a prevederilor ordonanței de urgență a guvernului nr. 72/2016 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Masă caldă sau pachet alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de şcoli. Vezi ce trebuie să primească copiii
Comentează 0

Ministerul Educaţiei anunţă că suportul alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat constă, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, după cum urmează:

  • masă caldă, preparată în regim propriu, pentru unitățile de învățământ în care există cantină cu avize de funcționare și spațiu adecvat de servire a mesei;
  • masă caldă, în regim catering, pentru unitățile de învățământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, dar în care există un spațiu de servire a mesei sau un alt spațiu amenajabil în acest scop;
  • pachet alimentar, pentru unitățile de învățământ în care nu există nici cantină și nici spațiu amenajabil în scopul servirii mesei.

La solicitarea directorului unității de învățământ, cu aprobarea consiliului de administrație, ordonatorul principal de credite supune aprobării consiliului local diferențierea tipului de suport alimentar pe niveluri de învățământ, în funcție de specificul unității de învățământ dat de structura ciclurilor de învățământ, de dispunerea geografică, de programul școlar al elevilor sau de alți factori obiectivi etc. 

Produsele se distribuie sub formă ambalată, cu respectarea legislaţiei în vigoare privind condiţiile igienico-sanitare şi etichetate.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite