Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mare atenție! Lipsa somnului determină apariţia unor boli grave

Lipsa somnului determină apariţia unor boli grave, așa că mare atenție când alegi să faci o noapte albă, avertizează specialistul Matthew Walker. Specia­liştii americani au făcut o listă cu afecţiunile provocate de lipsa somnului.

Mare atenție! Lipsa somnului determină apariţia unor boli grave
Comentează 0

Somnul este esențial pentru buna funcționare a creierului. În lipsa acestuia, există posibilitatea ca, pe viitor, să ai Alzheimer.

Matthew Walker, autorul studiului, a vorbit despre pericolele care vin la pachet cu lipsa de somn. El susține faptul că ora dată înainte și înapoi reprezintă un experiment global extrem de păgubos, realizat pe miliarde de oameni, care se face sub pretextul economiei de lumină. De asemenea, primăvara, când pierdem o oră de somn, se înregistrează cu 24% mai multe infarcturi, în timp ce toamna, când câștigăm o oră de somn, marja scade cu 21%.

Acest lucru ne demonstrează cât de fragile și vulnerabile sunt organismele noastre, chiar și atunci când pierd o oră de somn.

Potrivit doctorulzilei.ro, dacă nu dormi suficient, poți avea boli cardiovasculare, depresie, cancer de colon sau diabet.


Scrie un comentariu

trimite