Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Tuturici: „Dacă vrei schimbare trebuie să te implici”

Liviu Tuturici: „Dacă vrei schimbare trebuie să te implici”
Comentează 2

Vorbim cu toții despre schimbare, despre ce poate fi mai bine în orașul nostru, dar atunci când suntem îndemnați să fim parte din schimbarea pe care ne-o dorim, să muncim la un proiect în care credem, preferăm să facem un pas înapoi. Tocmai de aceea m-am implicat alături de prietenul meu Mihai Fifor în proiectul pe care el îl propune arădenilor și Aradului.

Ce contează pentru mine? În mod clar contează calitatea omului alături de care vreau să fac parte dintr-un proiect. Mihai Fifor este prietenul meu, dar dincolo de asta Mihai este un om politic serios, implicat, un om onest, care se ține de cuvânt. Din perspectiva funcțiilor deținute, Mihai Fifor este un om care a avut curajul să își asume poziții importante în Stat și a făcut-o întotdeauna cu onoare.

Revenind la proiectul său actual, am decis să îi fiu alături pentru ceea ce încearcă el să promoveze în Arad, să schimbe Aradul și nu în cele din urmă cred și eu la fel ca alți mulți arădeni că este nevoie de schimbare vechii gărzi din Arad.

Aradul trebuie să devină un oraș mai deschis, un oraș în care noul să se vadă în evenimentele sociale și culturale, care acum sunt foarte puține. Un oraș în care majoritatea evenimentelor sunt festivaluri de cartier cu mâncare și băutură, nu poate fi un oraș care să promoveze cultura. Aradul trebuie să își deschidă orizonturile, să investească în cultură și în evenimente de calitate.

Din punct de vedere economic și al infrastructurii Aradul trebuie să profite de autostradă și de legătura directă pe care o are cu Europa. Investițiile strategice, dezvoltarea unui parc industrial sunt doar câteva dintre prioritățile pe care viitoarea administrație din Arad trebuie să le aibă pe agenda sa.

Și pentru că sunt medic și cunosc foarte bine realitățile sistemului medical românesc și arădean, am venit cu soluții concrete, proiecte pe care Mihai Fifor a înțeles să le susțină și să le includă în programul său pentru Arad. „Cartierul medicilor” este proiectul care va face ca Aradul să devină un centru medical de excepție. Ce cred că trebuie făcut? Pe lângă construirea unui spital nou pentru municipiul Arad, cel mai probabil în cartierul Subcetate, trebuie creată întreaga infrastructură și logistică pentru sectorul medical, astfel că zona viitorului spital să se transforme într-un cartier al medicilor, cu magazine și locuințe, facilități pentru cadrele medicale și desigur în cadrul spitalului să fie incluse toate laboratoarele specifice.

Dar Aradul nu are nevoie doar de un spital nou, cred în proiectele privind prevenție și de aceea am propus: oraganizarea și dotarea cabinetelor școlare, programe de screening, înființarea unui Centru Social de Asistență Stomatologică, dar și altele.

Toate aceste proiecte sunt proiecte în care m-am regăsit și care mă reprezintă. Politica făcută constructiv în interesul arădenilor este cea pe care o susțin, tocmai de aceea m-am implicat și sunt parte din echipa lui Mihai Fifor.

(P)


Scrie un comentariu

trimite