Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liturghie Arhierească şi hirotonie, de sărbătoarea Sf. Mare Mc. Gheorghe, la Mănăstirea Feredeu

Liturghie Arhierească şi hirotonie, de sărbătoarea Sf. Mare Mc. Gheorghe, la Mănăstirea Feredeu
Comentează 0

Luni, 29 aprilie 2019, a doua zi de Paşti, când se face şi pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Feredeu, Protopopiatul Lipova. Chiriarhul a fost întâmpinat de Părintele Arhim. Ilarion Tăucean, starețul mănăstirii şi de obştea monahalăSfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită în altarul de vară de către Întâistătătorul eparhiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

Cuvântul de învăţătură rostit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a fost despre „Mărturii sfinte” (cf. Fp. Ap. 1, 12; Ioan 1 şi 15-16), din Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie şi luate din citirile zilei, desigur, incluzând pe aceia a Sfântului Gheorghe, cinstit ca biruitor al răului şi ocrotitor al creştinilor în lupta pentru câştigarea împărăţiei cerurilor prin darurile Învierii Domnului. În acest cadru, Chiriarhul a făcut referire anul omagial al satului românesc, ştiind că numele sfântului pomenit se asociază celui ce lucrează pământul, iar acesta în deplinătatea înţelesului, adică material şi spiritual, cu tot ceea ce e îndatorat credinciosul a cultiva pe respectivele planuri de renaştere şi înălţare, a amintit Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Emanuel-Ioan Proniuc.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreacuviosul Părinte Stareț, a adus cuvânt de aleasă mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru prezenţa în mijlocul slujitorilor şi pelerinilor veniţi la această zi de prăznuirea a unuia dintre sfinţii ocrotitori ai acestei mănăstiri, preoţilor care au slujit şi tuturor celor prezenți.

Protos. Iustin Popovici

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite