Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Un preț pentru Libertate”: prima carte lansată la Arad despre evadarea din comunism scrisă de un arădean stabilit în SUA

Vineri 17 mai  2019, începînd cu ora 18.00, la Biblioteca Județeană A .D. Xenopol din Arad va avea loc lansarea volumului  „UN PREȚ PENTRU LIBERTATE” scris de domnul Saintclaire Chișmorie, un arădean  stabilit în Chicago, cu mai bine de 35 de ani în urmă.

„Un preț pentru Libertate”: prima carte lansată la Arad despre evadarea din comunism scrisă de un arădean stabilit în SUA
Comentează 0

Este o  carte scrisă pe cât de simplu și amănunțit, pe atât de captivantă, prin intermediul căruia autorul redă cu lux de amănunte  o adevărată aventură, trăită pe propria piele împreună cu un alt arădean de origine germană, în dorința de a părăsi regimul comunist din România anilor 80.

Cartea prezintă într-un mod extraordinar îmbarcarea clandestină, în portul Constanța, pe un vas care transporta vagoane de călători fabricate la Arad cu destinația Egipt, apoi lansarea la apă… între trei vapoare, greutățile lagărului de transfugi din Turcia, umilința suferită, apoi  evadarea din lagărul turc și fuga în Grecia, ca în final să ajungă pe tărâmul mult dorit al Americii.

La rugămintea consulului american de la Atena, care i-a ascultat povestea înainte de a-i acorda viza, și a prietenilor români din S.U.A, Saintclaire Chișmorie se apucă și așterne toată povestea pe hârtie, ca o dovadă a ceea ce a îndurat în dorința de a fi liber și a arăta noilor generații ceea ce a fost România comunistă.

Saintclaire Chișmorie s-a născut la Măderat, fiind fiul cel mai mic al compozitorului Ioan Chișmorie Măderătanul, omul care a compus peste 400 de cântări religioase.

Intrarea la eveniment este liberă. 

Vă așteptăm cu drag!

Galerie foto (1)