Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, atac devastator la adresa PSD şi a premierului Dăncilă

Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.  Șeful statului a declarat că „România nu are prim-ministru”, iar Dăncilă „nu înțelege cum funcționează statul”. 

Klaus Iohannis, atac devastator la adresa PSD şi a premierului Dăncilă
Comentează 0

Iohannis a atacat-o dur pe Viorica Dăncilă, dar şi partidul din care face parte prim ministrul. "Prima cauză a problemei este că, de facto, România nu are prim-ministru. Iar a doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face orice fără să mă contacteze. Constat că PSD-ul, sub acest Liviu Dragnea, şi-a pierdut capacitatea de a face politică", a spus preşedintele României. 

"Doamna prim ministru m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, așa printre vizitele pe care le face doamna prim ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema? Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari, secretare. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României și asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional", a mai spus Klaus Iohannis. 

Iohannis a reacționat după ce Viorica Dăncilă a declarat, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională a României pentru a soluționa "blocajul" pe care l-a creat președintele prin neluarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

"Curtea Contituţională nu va rezolva problema, problema este una politică. În peste 25 de cazuri CCR mi-a dat dreptate și a declarat respectivele legi neconstituționale. În afară de asta, PSD nu mai este capabil nici să negocieze politic. Nici nu mai negociază, ci încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură, acest lucru se vede și în Parlament și în modul în care se guvernează", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis l-a atacat dur şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Dacă s-a ajuns în această fază să stabilească CCR, voi aștepta decizia CCR și după aceea voi acționa constituțional.  Majoritatea pesedistă a considerat, la Senat, că un termen rezonabil este două-trei luni. Prin amânarea acestei decizii nu se blochează activitatea Guvernului, acest Guvern fiind condus de infractorul Dragnea prin interpuși", a mai spus preşedintele României. 

 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite