Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Cea mai frumoasă secție de Pediatrie din România a fost inaugurată astăzi, la Arad” (FOTO)

Cea mai frumoasă secție de Pediatrie din România a fost inaugurată astăzi, la Arad. Este rezultatul colaborării dintre Asociația „Cetatea Voluntarilor”, mediul de afaceri arădean, societatea civilă și Consiliul Județean Arad.

Iustin Cionca: „Cea mai frumoasă secție de Pediatrie din România a fost inaugurată astăzi, la Arad” (FOTO)
Comentează 0

La evenimentul de astăzi au fost invitate zeci de persoane care au contribuit la succesul modernizării Secției Pediatrie 1. Alături de ei au fost și conducerea spitalului, cadre medicale, dar și consilierul prezidențial. Diana Loreta Păun și președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

„Ceea ce am realizat aici este un efort colectiv. Le mulțumim sponsorilor, oamenilor implicați, celor de la Consiliul Județean care sunt sprijinul nostru. Bilanțul asociației noastre cuprinde opt secții de spital, 24 de grădinițe, o creșă, săli de sport. Și nu ne oprim aici, avem deja solicitări noi de la Sibiu, Timișoara, Oradea, București”, a declarat Ana Maria Popa, președintele Asociației „Cetatea Voluntarilor”.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a subliniat că Aradul este un model de colaborare, la nivel național, între agenții economici, ONG-uri, biserici și administrație, existând nu numai o bună comunicare, ci și o viziune comună despre ce înseamnă sprijinirea marilor proiecte ale județului. „La Arad, prin această colaborare, se fac lucruri foarte utile și frumoase. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că împreună putem obține rezultatele pe care ni le-am propus și pe care arădenii le așteaptă de la noi.  Aș ruga invitații noștri să transmită un mesaj de la Arad, că doleanțele noastre să ajungă la centru. Avem 56 de secții de spital pe care Consiliul Județean Arad le gestionează din anul 2010, și oricât de mulți bani am investi, nu e suficient. Finanțarea pe care o primim prin Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate este insuficientă. Noi, la Arad, am construit trei spitale, TBC, Psihiatrie și Oncologie. Toate televiziunile spun că nu s-a construit niciun spital nou în România ultimilor 50 de ani, ceea ce este fals de aceea cred că era important ca președintele României să fi ajuns la Arad la inaugurarea Oncologiei, să arătăm țării că se poate!”, a declarat Iustin Cionca.

„Felicit inițiatorii și partenerii acestui proiect care sensibilizează comunitatea locală asupra dificultăților sistemului sanitar. Proiectul acesta ar trebui multiplicat la nivel național. Este impresionant că într-o comunitate ca Aradul ONG-urile și-au dat mâna cu administrația, mediul de afaceri, bisericile, să construiască împreună ceva atât de frumos. Acest proiect poate fi caracterizat cu două cuvinte: solidaritate și empatie, și merită recunoștința tuturor autorităților din țară”, a precizat consilierul prezidențial Loreta Păun.

Secția modernizată Pediatrie 1 arată acum ca scoasă din cutie. Seamănă mai degrabă cu o grădiniță nouă decât cu un spital, cu dotări colorate, atrăgătoare, paturi, fotolii, saloane luminoase cu pereți de sticlă. Totul este nou, de la vopseaua de pe pereți la instalațiile medicale și aparatură.

Următorul proiect de modernizare spitalicească a Asociației „Cetatea Voluntarilor” este secția ORL Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite