Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnirile INSIDE, dedicate dezvoltării psihoemoționale a tinerilor

Întâlnirile INSIDE, dedicate dezvoltării psihoemoționale a tinerilor
Comentează 1

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad împreună cu Asociația M.A.S.C.A. organizează întâlnirile INSIDE ale centrului cu același nume dedicat dezvoltării psihoemoționale a tinerilor. Centrul, înființat de Asociația M.A.S.C.A. în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad oferă elevilor arădeni posibilitatea de a participa gratuit, o dată pe săptămână, la aceste întâlniri coordonate de profesori de psihologie, consilieri școlari, medici , consilieri de dezvoltare personală.

Povestea centrului INSIDE a pornit de la multele povești ale tinerilor arădeni,  poveștile trărilor lor interioare, ale fricilor, ale emoțiilor pe care nu știu cum să le gestioneze, ale nevoilor de comunicare, de socializare cu alți tineri.

„UAV este alături de acest proiect pentru că vine în întâmpinarea unor probleme reale din viața tinerilor. Cu siguranță ne putem implica prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială în activitățile care se vor derula în cadrul centrului  și, sunt convinsă, că fiecare întâlnire va duce la creșterea stării de bine a elevilor arădeni”  a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

„Ceea ce ne dorim în cadrul acestor întâlniri este să le oferim tinerilor, elevilor arădeni, posibilitatea de a învăța mai multe despre ei înșiși. Școala le educă mintea, noi vrem să-i ajutăm să-și educe emoțiile, să-și înțeleagă trăirile. Consilierii CJRAE, alături de  voluntarii Asociației  M.A.S.C.A. au pregătit activități care să-i ajute, să le ofere ceea ce mediul școlar nu o poate face”, a declarat directorul CJRAE Arad,  Ovidiu Toderici.

„Mă bucur că atât CJRAE, cât și UAV precum și medici arădeni au decis să se implice în dezvoltarea Centrului de dezvoltare psihoemoțională a tinerilor. Munca pe care o fac în cadrul asociației cu tinerii m-a făcut să înțeleg nevoile lor și lipsa unui cadru în care ei să poată învăța mai multe despre trările lor, despre emoțiile lor, despre riscurile pe care le comportă lipsa unei comunicări reale cu familia și prietenii. Sper ca ceea ce vom face aici, alături de partenerii noștri, să ajute și să umple acest gol din viața acestei generații” a precizat președintele M.A.S.C.A, Florina Cotuna.

Prima întâlnire va avea loc joi, 15 februarie, ora 17.00 la sediul CJRAE Arad din strada Mucius Scaevola nr.9

Înscrierile se pot face pe email la adresa: asociatiamasca@gmail.com.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite