Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlnire cu „Prințesele roșii”

Întâlnire cu „Prințesele roșii”
Comentează 0

Dacă drumurile vă poartă joi după-amiază pe la Timișoara, Editura Corint vă invită la evenimentul de lansare a cărții „Prințesele roșii”, cel mai recent volum al colegei noastre Laviniei Betea, autoare recunoscută pentru activitatea de cercetare în istoria comunismului.

Lansarea de la Timișoara va avea loc joi, 21 martie, de la ora 19:00, la scena de evenimente de la Bookfest Timișoara, găzduit de Centrul Regional de Afaceri – CRAFT (Bd. Eroilor de la Tisa,nr 22). Intrarea este liberă.

Invitați să vorbească despre noua apariție editorială: • Prof.univ.dr. Ioan Biriș – Catedra de filosofie UVT • Ozana-Maria Kohn – psiholog • Psih. Ali Baeram – Spitalul de Psihiatrie Jebel.

 „Prințesele Roșii” oferă o explorare narativă fascinantă și excellent documentată asupra figurilor feminine din umbra unor notorii dictatori comuniști: Ceaușescu, Dej, Pauker, Brejnev și Stalin. Cartea propune o perspectivă originală asupra eșecurilor liderilor comuniști ca părinți în contextul încercărilor de a modela „omul nou” în statele pe care le-au condus. Este, concomitent, o lecție de istorie, o analiză psihologică și o introspecție în dinamica relațiilor părinte-copil, altfel spus o lectură obligatorie pentru pasionații de istorie și psihologie și - prin extensie - parenting. Lavinia Betea ne deschide o fereastră spre intimitatea complexă și puțin cunoscută a creatorilor ideologiei marxist-leniniste și a liderilor comuniști, în antiteză cu cotidianul relațiilor maritale și parentale ale cetățenilor obișnuiți, propunând câteva reprezentative studii de caz: Zoia Ceaușescu, Lica Gheorghiu, Tatiana Pauker, Svetlana Allilueva Stalina.

Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe din partea autoarei. Lavinia Betea s-ar bucura foarte mult să întâlnească, la lansare, cât mai multi arădeni și, în special, colegi de-ai nostri din Filiala „Ioan Slavici” Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite