Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Înfiorător: secretul cozonacilor de Paște din magazin

Înfiorător: secretul cozonacilor de Paște din magazin
Comentează 0

În brutariile traditionale si acasa, nu avem dubii cum se face cozonacul: amestecam faina cu lapte si oua proaspete, punem zahar, cacao si nuci dupa gust. Aluatul se framanta, se odihneste si prinde apoi viata, toropit la cuptor, scrie BZI.ro. La fel de bine se prezinta insa si cand e facut in comert. Diferenta este ca suntem pacaliti de lecitina, praf de oua, arome de vanilie, sare de lamaie - esteri, mono-esteri si gliceride. Produsul final miroase bine si are gust bun. Cate de recomandat este pentru consum? 

Un cozonac proaspat, frumos colorat in galben, la supermarket. Galbenul se numeste tratrazina sau E 102. E cel mai toxic dintre toti aditivii de piata. Pe cei mici in special e recomandat sa ii feriti de expuneri. In copilarie, acest agresor perturba sistemul imun, deoarece cei mici nu au sistemele enzimatice suficient dezvoltate, astfel ca este si mai toxic.

Lecitina leaga toate ingredientele. O gasim, in mod natural, in galbenus. O fabrica sintetic toata industria alimentara si o numeste emulgator. Alaturi de ea, gasim inca 7 clase de emulgatori. Toate se gasesc in… cozonac. Ei prelungesc durata la raft a produsului.

Un an frumos ambalat tine un cozonac pe care il luati acum din supermarket. 

sursa: antena3.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite