Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească pe str. Gheorghe Doja

Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească pe str. Gheorghe Doja
Comentează 0

În această dimineață, în jurul orei 10:15, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Arad, str. Gheorghe Doja.

Pentru misiune au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul anexei, ce are rol de magazine de leme și la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Incendiul a fost localizat și lichidat prompt de către pompieri, reducând astfel pagubele materiale.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.
În aceste momente se acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului și stabilirea cauzei probabile de producere a acestuia.

Update
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, generat de un burlan metalic neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

În acest sens, pompierii militari arădeni reamintesc cetățenilor recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor din această perioadă, la exploatarea coșurilor și burlanelor pentru evacuarea fumului:

Coşurile, burlanele și canalele de fum vor fi izolate față de elementele  combustibile  ale  pereților, planșeelor  și acoperișurilor;

În podul casei, coșul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
Verificarea, curățarea și repararea, dacă  este  cazul, a coșurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
În poduri și mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite